Cele mai negre spaime ale bărbaților ruși sunt pe cale să se împlinească – Putin pregătește o nouă MOBILIZARE militară în ianuarie


  • ACP
  • Dec 5, 2022 19:03
  • 1594
Cele mai negre spaime ale bărbaților ruși sunt pe cale să se împlinească – Putin pregătește o nouă MOBILIZARE militară în ianuarie

Un raport al canalului Telegram „Mozhem Obyasnit” (Noi putem explica), ce citează trei surse neconectate între ele din birourile militare ale diferitelor regiuni ale țării, face publică o informație absolut nedorită pentru majoritatea bărbaților din Rusia și familiile lor – din ianuarie 2023 va începe o nouă mobilizare. 

Surse din Duma de Stat și Administrația Prezidențială a Rusiei au lăsat deja să se înțeleagă că va urma un al doilea val al mobilizării, iar Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a susținut, cu puțin timp în urmă, că un nou val de mobilizare ar putea începe în Rusia, pe 10 decembrie, după ce s-a văzut clar că cei 300.000 de bărbați ruși chemați în armată în toamna nu sunt în stare să schimbe mersul războiului, ba chiar suferă înfrângeri și umilințe de proporții. 

În condițiile în care autoritățile nu dau semne că vor să anunțe oficial noul val de mobilizare, ordinele Ministerului Apărării pentru această serie de chemări în armată au fost deja primite de comisariatele militare, care au sarcina de a distribui notificările pentru cei vizați, potrivit surselor canalului Telegram. 

Astfel, în comisariatele din Moscova personalul a trebuit să „revadă dosarele recruților și ale militarilor contractuali pentru a le trimite notificări și a-i mobiliza”, iar o sursă din Sankt Petersburg a spus, pentru canalul „Mozhem Obyasnit”, că birourile comisariatului au fost anunțate că „va fi mult de lucru în ianuarie și februarie”

„Nu este clar ce e de făcut. Oficial, mobilizarea nu a fost finalizată, iar totul a fost predat regiunilor. Dacă apar dintr-o dată greșeli (și trebuie să se întâmple asta), angajații de bază ai birourilor militare, precum și superiorii acestora, vor fi trași la răspundere”, a explicat o sursă dintr-un comisariat al uneia din regiunile de nord-vestul Rusiei. 

(Sursa: The Insider.ru)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.