Scenariul unei invazii chineze. Congresmen democrat: Va fi nevoie de trupe americane pentru apărarea Taiwanului!


Scenariul unei invazii chineze. Congresmen democrat: Va fi nevoie de trupe americane pentru apărarea Taiwanului!

Congresmenul american Seth Moulton, membru al Partidului Democrat, a declarat că SUA ar trebui să implice trupe pentru a apăra Taiwanul în cazul unui atac al Beijingului.

Vorbind la un eveniment online al Institutului Hudson, Moulton a menționat că nu ne putem baza doar pe forțele taiwaneze pentru respingerea unui atac, motiv pentru care forțele americane vor trebui implicate. Acesta a mai spus că Pentagonul trebuie să se concentreze pe măsuri concrete pentru a pregăti Taiwanul pentru un astfel de atac.

"Taiwanul este în urmă, dar face progrese", a spus Moulton, referindu-se la eforturile Taiwanului de a spori apărarea în perspectiva unui atac chinez care ar include probabil o blocadă navală înainte de invazie.

Congresmanul a criticat, de asemenea, forțele armate americane, spunând că "se mișcă, dar nu suficient de repede" în ceea ce privește Taiwanul și amenințarea chineză.

Spre deosebire de cazul Ucrainei, "abordarea de tipul mai bine mai târziu decât niciodată nu este o opțiune pentru Taiwan", a spus acesta, subliniind că Taiwanul trebuie să mărească cheltuielile pentru măsuri defensive adecvate și că forțele americane trebuie să fie pregătite să rupă blocada navală chineză din jurul Taiwanului. 

Moulton este membru al Comitetului pentru serviciile armate al Camerei Reprezentanților și este copreședinte al Forței operaționale pentru apărare, care publică rapoarte anuale privind pregătirea militară a SUA și modernizarea forțelor. Cel mai recent raport a fost emis în martie și a cerut întărirea relațiilor cu Taiwanul, care a fost catalogat "partenerul asiatic de securitate".

Moulton a vizitat în octombrie Taiwanul, în cadrul unei delegații a Congresului, pentru a discuta chestiuni de securitate regională. (sursa: Taiwan News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.