Furturile din magazinele americane produc pagube astronomice marilor retaileri. Cât au pierdut Walmart și Target


  • ACP
  • Dec 7, 2022 23:17
  • 675
Furturile din magazinele americane produc pagube astronomice marilor retaileri. Cât au pierdut Walmart și Target

Cea mai mare companie din domeniul comerțului cu amănuntul din Statele Unite dar și din întreaga lume, Walmart, alături de alt gigant din topul acestui domeniu, Target, au anunțat pierderi aflate la niveluri nemaivăzute în istoria lor, din cauza furturilor din magazinele pe care le dețin. 

Conform Reuters, Wallmart pierde suma astronomică de aproximativ 3 miliarde de dolari pe an, iar Target a anunțat că a înregistrat pierderi de profit de 400 de milioane de dolari în 2022, comparativ cu anul trecut, așteptându-se ca totalul să ajungă la 600 milioane dolari până la sfârșitul anului fiscal, după cum a informat în noiembrie directorul financiar al companiei, Michael Fiddelke. De furturile din magazinele Wallmart și Target se fac vinovați atât clienții, cât și angajații companiei, spun cei de Business Insider.

Marți, CEO-ul Walmart, Doug McMillon, a avertizat că dacă furturile nu se reduc simțitor, compania va trebui să își închidă un număr mare de magazine de pe tot teritoriul Statelor Unite.

"Furtul este o problemă, este mai mare decât a fost până acum", a spus McMillon pentru CNBC TV, adăugând că "dacă acest lucru nu este corectat în timp, prețurile vor ajunge să fie mai mari și/sau magazinele se vor închide".

CEO-ul companiei Target, Brian Cornell, a declarat următoarele în cazul afacerilor de acest tip: "împreună cu alți retaileri, am observat o creștere semnificativă a furtului și a criminalității". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.