Președintele Biden pare din ce în ce mai decis să candideze la alegerile din 2024. Ce i-a spus Jill Biden președintelui Macron


  • ACP
  • Dec 7, 2022 23:42
  • 903
Președintele Biden pare din ce în ce mai decis să candideze la alegerile din 2024. Ce i-a spus Jill Biden președintelui Macron

New York Times informează că Jill Biden, soția președintelui american, a afirmat într-o discuție cu președintele francez Emmanuel Macron că Joe Biden și cu ea sunt gata pentru a începe viitoarea campanie electorală pentru cel mai înalt post din statul american. 

Informația vine de la două surse care au declarat pentru publicația americană că prima doamnă a făcut acest comentariu săptămâna trecută, la cina de stat de la Casa Albă care a avut loc pentru președintele Macron și soția sa, Brigitte. La întrebarea lui Macron dacă vorbește serios, Jill Biden ar fi răspuns "absolut", iar Macron a susținut apoi un toast pentru campania lui Biden din 2024. Cel mai bătrân președinte din istoria Statelor Unite (80 de ani) a mai făcut și în alte rânduri afirmații despre o posibilă participare a sa la alegerile din 2024 pentru postul de la Casa Albă, ultima oară discutând acest fapt luna trecută, cu reporterii, după alegerile midterms. 

"Intenția noastră este să candidăm din nou, aceasta a fost intenția noastră, indiferent de rezultatul acestor alegeri", le-a spus Biden reporterilor pe 8 noiembrie la Casa Albă. (sursa: AICI)

Deși foarte mulți susținători ai Partidului Democrat nu ar dori să îl revadă din nou pe Biden în rolul de candidat, asta din cauza slabei performanțe a administrației conduse de el, iar investigațiile privind afacerile familiei sale ar urma să îi dea lovituri grele de imagine, timp în care este clar pentru toată lumea că starea sănătății lui nu e deloc una bună, se pare că se discută serios o nouă candidatură a actualului președinte. Referitor la cele discutate la cina de stat, Casa Albă nu a răspuns însă solicitării presei americane de a face comentarii. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.