VIDEO. Lacrimi la Kremlin. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt de la MAE rus, s-a filmat plângând în timp ce recita o poezie


VIDEO. Lacrimi la Kremlin. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt de la MAE rus, s-a filmat plângând în timp ce recita o poezie

De la începutul invaziei rusești, Maria Zaharova, controversata purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, n-a vărsat o lacrimă pentru soldații ruși morți sau mutilați pe frontul din Ucraina. Plânge însă de sare cămașa de pe ea când își recită sieși o poezie de Vladimir Vîsoțki, poet, muzician și actor sovietic. VIDEO la finalul textului!

Poezia se cheamă „Noi învârtim pământul” (sîc), iar Zaharova, despre care se bârfește că ar cam trage la măsea chiar și înaintea conferințelor de presă de la minister, recită ultimele trei strofe: 

„Cineva s-a plecat, ridicându-se-n sus / şi un- glonte-a primit în suflare, / merge-ncet batalionul, spre-Apus, doar spre-Apus, / ca-n acest Răsărit s-avem soare.

Ne târâm în noroi... Un miros fără hal / ne-nconjoară... Dar nu ne-nspâimîntă. / Colo-n cer, roşu soare luceşte normal, / fiindcă paşii spre-Apus ni se-avântă” / 

Mâini, picioare, de-s zdravene-au ba, / ca la o nuntă-atingând buze moi, / din ţărînă cu dinţii-om muşca, / înspre noi, înspre noi!” (sursa traducere https://wysotsky.com/)

Cele mai recente declarații scandaloase ale Zaharovei au legătură cu situația energetică dficilă a R.Moldova, vizând-o mai ales pe Maia Sandu, lidera de la Chișinău, căreia oficiala plângăcioasă de la Kremlin îi reproșa că are cetățenie română și nu ar fi făcut nimic pentru cetățenii moldoveni. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.