Oroarea rusificării. Cum încearcă rușii să-i spele pe creier și să-i reeduce pe copiii ucrainenilor din regiunile ocupate. Persecuții și abuzuri de neimaginat


  • ACP
  • Dec 13, 2022 17:29
  • 1417
Oroarea rusificării. Cum încearcă rușii să-i spele pe creier și să-i reeduce pe copiii ucrainenilor din regiunile ocupate. Persecuții și abuzuri de neimaginat

Site-ul ucrainean al Centrului Național al Rezistenței informează că administrația rusă din teritoriile ocupate are în derulare un program intensiv de propagandă prorusa în școli, pentru a câștiga mințile și inimile copiilor cu narațiunea Moscovei și a-i rusifica. 

Școlile ruse din teritoriile ocupate au devenit centre active de propagandă, cu profesori aduși din Federația Rusă, care impun zilnic „conversații despre lucruri importante”, cum ar fi discuții despre faptul că armata rusă i-a fi salvat pe copii de „naziștii” ucraineni, conform sursei citate. 

O alta temă a propagandei moscovite în școli insistă și cu ideea că pământurile capturate de armata invadatoare ar fi fost, de fapt, rusești, cică din niște timpuri imemoriale. 

Mașinăria de propagandă a impus creșterea numărului activităților extrașcolare și al evenimentelor la care elevii întâlnesc bloggeri, sportivi și muzicieni ruși, ori merg la spectacolele oferite de aceștia în scop 100% propagandistic. La aceste evenimente participă în anumite cazuri și oficiali de la Kremlin, care vorbesc copiilor despre faptul că Federația Rusă ar fi o țară de ”succes”, care ar oferi ”oportunități majore”, spre deosebire de Ucraina care ar fi „nazistă”.

Astfel de bâlciuri propagandistice au loc și pentru taberele așa-zise ”școlare”, de unde s-a semnalat în mai multe rânduri că unii copii ucraineni sunt duși în Rusia pentru „tratamente” sau, în cazul celor orfani, pentru adopție.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.