Champs-Élysées se pregătește de o noapte agitată. Mbappé și voie bună, cu geamuri sparte și mașini răsturnate


Champs-Élysées se pregătește de o noapte agitată. Mbappé și voie bună, cu geamuri sparte și mașini răsturnate

Astăzi se joacă Franța-Maroc. Un rol important îl joacă Trump. Fostul președinte american a recunoscut suveranitatea Marocului asupra Saharei de Vest, așa a obținut normalizarea relațiilor dintre țara arabă și Israel, o mare surpriză diplomatică. 

Marocul așteaptă aceeași recunoaștere din partea Franței. În același timp, teritoriul uriaș din deșert, care nu a fost niciodată parte oficială a unui stat, este revendicat de separatiștii sahrawi ai Frontului Polisario. Aceștia sunt susținuți de Algeria, cu care Franța încearcă să își normalizeze relațiile, marcate de colonialism și războiul lung de eliberare. 

Marocul era, până de curând, cea mai francofonă țară din Magreb, dar în ultimii ani s-a îndepărtat de Franța. Algeria este cel mai dificil partener, joacă foarte dur cartea vinovăției istorice, dar are mult petrol. 

Indiferent de rezultatul de diseară, este foarte probabil ca în Franța să fie violențe. Champs-Élysées se pregătește de o noapte agitată. Mbappé și voie bună, cu geamuri sparte și mașini răsturnate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.