Solidaritate exemplară: Majoritatea polonezilor doresc continuarea înarmării Ucrainei. Datele unui sondaj de ultimă oră


Solidaritate exemplară: Majoritatea polonezilor doresc continuarea înarmării Ucrainei. Datele unui sondaj de ultimă oră

Aproximativ 77,5% dintre polonezi sunt în favoarea continuării înarmării Ucrainei de către Guvernul de la Varșovia pentru a lupta împotriva agresiunii ruse, a relevat un sondaj recent.

Cotidianul Rzeczpospolita, care a comandat sondajul IBRiS, a subliniat că Polonia a furnizat Ucrainei până în prezent peste 2 miliarde de dolari americani în armament.

"Polonia este printre principalele țări care sprijină soldații ucraineni", a precizat ziarul. 

"Datele de la Institutul Kiel pentru Economia Mondială arată că suntem pe locul al patrulea privind cantitatea de arme declarată pentru vecinul nostru din est, într-un cuantum de 1,82 miliarde de euro", a mai transmis publicația poloneză.

Conform cercetărilor IBRiS, 77,5% dintre cei chestionați sunt în favoarea furnizării de armament către soldații ucraineni, 18,3% sunt împotrivă și 4,2% nu au nicio opinie.

Cei care sunt în favoarea furnizării de armament au votat în cea mai mare parte pentru partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) la ultimele alegeri. 

-97% din votanții PiS doresc sprijinirea Ucrainei cu armament

-91% din votanții Alianței de Stânga (Lewica) au o abordare similară

-86% din votanții Coaliției Civice (al cărei lider e și Donald Tusk) doresc sprijinirea Ucrainei cu armament

Cei mai mulți oponenți față de înarmarea Ucrainei sunt susținătorii politicianului de dreapta Krzysztof Bosak (31% dintre aceștia), ai partidului Confederația (Konfederacja) (27% dintre aceștia), precum și ai Szymon Holownia, liderul partidului de centru-dreapta Polonia 2050. (sursa: The First News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.