Sondaj: 78% dintre ucraineni atrag atenția că orice compromis cu Rusia pentru a pune capăt războiului este inacceptabil! Procentul celor care consideră că victoria în contextul actual constă în dezintegrarea Rusiei


Sondaj: 78% dintre ucraineni atrag atenția că orice compromis cu Rusia pentru a pune capăt războiului este inacceptabil! Procentul celor care consideră că victoria în contextul actual constă în dezintegrarea Rusiei

Aproximativ 78% dintre respondenții sondajului "Viitorul postbelic al Ucrainei", realizat de Institutul de Cercetări Sociale Harkiv, consideră că Ucraina nu ar trebui să facă niciun compromis cu Rusia pentru a pune capăt războiului.

Andriy Chernousov, un expert de top al institutului, a anunțat acest lucru în timpul prezentării rezultatelor sondajului la Ukrinform.

"Una dintre primele și principalele probleme care ne preocupă foarte mult pe noi este capacitatea Ucrainei de a recupera toate teritoriile ocupate temporar sau, după cum se spune, capturate. Marea majoritate a ucrainenilor, 89%, consideră că asta se va întâmpla cu siguranță", a precizat Andriy Chernousov, un expert de top al institutului. 

Potrivit expertului, doar 6% se îndoiesc că Ucraina va recupera toate teritoriile ocupate temporar. 

"Există compromisuri pe care sunteți dispuși să le acceptați pentru a obține pacea?", e una din întrebările din cadrul sondajului. 78% dintre ucraineni au răspuns "Nu". 

La întrebarea ce înseamnă personal pentru ei victoria Ucrainei în actualul război, 57% au răspuns: întoarcerea la granițele din 1991, iar 21% vor considera că e o victorie atunci când Ucraina va deveni lider recunoscut în Europa de Est.

Potrivit sondajului, pentru 8% dintre respondenți, victoria constă în întoarcerea la granițele din 24 februarie 2022. Pentru alți 8% victoria constă în dezintegrarea Rusiei în mai multe state.

Sondajul "Viitorul postbelic al Ucrainei" a fost realizat de Institutul de Cercetări Sociale Harkiv în perioada 5 noiembrie - 24 noiembrie 2022. Un total de 3.018 respondenți din toate regiunile Ucrainei au fost chestionați. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.