Cutremurătoarea scrisoare de adio a unui soldat rus care s-a spânzurat la Lugansk: „Iubito, am văzut iadul” / „Carne de om peste tot” / „Cecenii conduc. Beau, bat, violează și nimeni nu face nimic”


Cutremurătoarea scrisoare de adio a unui soldat rus care s-a spânzurat la Lugansk: „Iubito, am văzut iadul” / „Carne de om peste tot” / „Cecenii conduc. Beau, bat, violează și nimeni nu face nimic”

Fostul pilot de curse de origine ucraineană Igor Suhsko publică pe contul său de Twitter scrisoarea de adio a unui militar rus experimentat care s-ar fi sinucis la Lugansk. Aceasta este aparent adresată iubitei din Rusia și dezvăluie ororile văzute și trăite de soldatul nevoit să lupte, în estul Ucrainei, în teritoriile anexate ilegal de către Vladimir Putin, alături de trupele liderului cecen Ramzan Kadîrov pe care le acuză de violență și violuri, sub privirile impasibile ale comandanților ruși. 

„Iubito, de când sunt aici am văzut cum arată iadul. Nu am întâlnit atâta moarte nici măcar în Cecenia sau Afganistan. Carne de om peste tot. Dar nu de asta mă duc...Noi, rușii, suntem nimeni aici. Cecenii conduc. Beau, bat, violează și nimeni nu face nimic în privința asta. Ksyuha, mi-au luat toți banii trimiși de tine. Te rog să știi că m-am împotrivit. Și nu uita că noi doi nu datorăm nimic nimănui. Cu dragoste. Ne vom revedea dincolo”, ar fi scris soldatul sinucigaș în scrisoarea de adio adresată iubitei din Rusia. 

Autorul postării opinează că „soldații ruși ar trebui să părăsească Ucraina și să se întoarcă în Rusia la familiile lor. Atunci nu vor mai fi violați de ceceni, iar ucrainenii nu vor mai fi violați de ruși. Toată lumea câștigă”. 

Sursa foto: Igor Sushko/Twitter (din motive care țin de protejarea paginii de Facebook a PODUL - Podul necenzurat, am ales să folosim o imagine ușor modificată în debutul textului)

Cazul distribuit de Sushko nu a fost verificat și confirmat și din surse independente sau oficiale, drept pentru care nu ne asumăm veridicitatea celor relatate de pilotul originar din Ucraina. 

Trupele trimise de Kadîrov în Ucraina au fost acuzat însă și anterior de implicare în crime, violuri și alte orori împotriva civililor în suburbiile Kievului, Bucha/Bucea, Irpin și Borodianka. PODUL a relatat AICI mărturiile unor localnici care i-au indicat pe „kadîroviți” drept combatanți nemiloși, relatările lor fiind foarte apropiate de cele scrise în presupusa scrisoare de adio redată mai sus. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.