EXCLUSIV. Cum a fost linșat Iuliu Maniu de ”presa” oficială a lui Stalin înainte de condamnarea sa, care a echivalat cu o condamnare la o moarte în chinuri. Minciunile Rusiei genocidare


EXCLUSIV. Cum a fost linșat Iuliu Maniu de ”presa” oficială a lui Stalin înainte de condamnarea sa, care a echivalat cu o condamnare la o moarte în chinuri. Minciunile Rusiei genocidare

În toamna lui 1947, în preludiul condamnării sale în urma unui simulacru de proces, fruntașul țărănist Iuliu Maniu a fost linșat în cel mai mizerabil mod de agențiile sovietice ”de presă” Pravda și TACC. Bunăoară, într-un articol publicat de Pravda, care-i cita pe cei de la TACC, au fost expuse în integralitate acuzațiile mincinoase pe care comuniștii și Securitatea i le aruncaseră în spate lui Iuliu Maniu, la comanda aceluiași Kremlin și a consilierilor sovietici (care erau ofițeri NKVD-GRU). 

Abjecțiile propagandei sovietice aveau rolul de a-l transforma pe Iuliu Maniu – probabil cel mai important și mai vizionar politician al României – într-un așa-zis ”dușman al poporului”, pentru a justifica o condamnare pe viață a fruntașului țărănist, condamnare care, în realitate, a echivalat cu o moarte lentă în cele mai abominabile chinuri. De altfel, de această moarte au avut parte cele mai multe dintre elitele care au făcut posibilă Marea Unire din 1918.   

Mințind în scopuri criminale, propagandiștii sovietici insistau că PNȚ și Iuliu Maniu personal ar fi adus la putere dictatura ”fascistă” a mareșalului Ion Antonescu, ”ducând poporul român la sărăcie”. În primul rând, Antonescu a impus o dictatură militară, NU una ”fascistă”. În al doilea rând, Iuliu Maniu și PNȚ nu au reprezentat, nici pe departe, o rampă pentru Antonescu. În al treilea rând, eroii Armatei Române nu ar fi trecut niciodată Prutul dacă nu ar fi existat raptul teritorial săvârșit de Rusia genocidară. În al patrulea rând, e o evidență irefutabilă că Rusia și comuniștii ei au sărăcit România, după ce au dezmembrat-o, săvârșind un amplu genocid. 

Pentru a conștientiza care a fost adevăratul pattern al falselor acuzațiilor împroșcate împotriva lui Iuliu Maniu, ctitor de țară și martir al României, Podul.ro vă prezintă o serie de pasaje din  ”articolul” Pravda publicat cu doar o lună înaintea condamnării Lotului Maniu: 

– ”Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Nicolae Penescu, Grigore Niculescu-Buzești și alții din Partidul Național-Țărănesc care de la începuturi s-au dovedit a fi dușmani ai poporului român, sunt acuzați că reprezintă interesele imperialismului și reacțiunii internaționale”. 

– ”Partidul lui Maniu s-a transformat într-o organizație  de spioni-conspiratori ce dorea cu orice preț răsturnarea regimului democratic de la 1947 cu ajutorul cercurilor imperiale englezo-americane”.

– Maniu, Mihalache și Ilie Lazar sunt acuzați că “au stabilit legături cu cercuri țărăniste criminale din județe, specializați în acte de sabotaj, diversiuni si omoruri” (asta fără a se prezenta vreun nume sau vreo probă, oricare). În continuare, Pravda concluzionează sec că “Maniu este vinovat pentru că aderenții săi au comis omoruri” (nu este dat niciun nume al vreunui presupus criminal și nici nu este invocată vreo crimă).

– Narațiunea comunistă oficială despre înscenarea de la Tămădău era repetată obsesiv de propagandiștii Pravda: “Maniu dorea să fugă din țară pentru a forma un guvern în exil”. 

– “Maniu și echipa sa acționează din spate pentru a compromite frontul sovieto-român, comițând crime, furăciuni și alte acțiuni ilegale pe teritoriul Transilvaniei”. În plus, sovietici îl acuzau că “finanța acțiuni de ucidere” (din nou, fără a oferi niciun exemplu de acest fel).

– Acuzațiile sovieticilor ajung până la o cotă atât de penibilă încât, neținând seama de faptul că Iuliu Maniu, poate cel mai important om politic român din perioada interbelică, a fost de nenumărate ori deputat, prim-ministru, precum și ministru al Apărării și ministru al Finanțelor, îi imputau faptul că “a avut acces la secrete de stat, și pe care cu siguranță le-a divulgat americanilor”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.