Modelul ”cotizației la Dinamo”: Salariaților din Crimeea ocupată li se confiscă o parte din venituri pentru ”nevoile Armatei Ruse”!


Modelul ”cotizației la Dinamo”: Salariaților din Crimeea ocupată li se confiscă o parte din venituri pentru ”nevoile Armatei Ruse”!

Propaganda rusă a lansat o așa zisă ”campanie de informare” în Crimeea ocupată pentru a-și sprijini propria armată invadatoare, în fapt aceasta fiind o copertă cu rol de camuflare pentru procedura dijmuirii forțate a veniturilor localnicilor în beneficiul forțelor de ocupație.

De la începutul invaziei pe scară largă, autoritățile ruse au încercat să-i oblige sub forme diverse pe locuitorii din Crimeea să susțină voluntar armata de ocupație, însă fără succes. În mod special, în peninsula unde au fost înființate recent companii militare private ale Federației Ruse, regimul de ocupație îi forțează acum pe localnici să plătească o parte din salariul lor pentru nevoile armatei ruse, face apel la întreprinderile locale să acorde reduceri personalului militar, iar funcționarilor publici le este oprită din start, pe fluturaș, o parte deloc de neglijat din veniturile salariale, pentru ca aceasta să fie alocată militarilor Federației Rusă în fiecare lună.

Sistemul de ”cotizație forțată” amintește, în România, de regimul remunerațiilor din Ministerul de Interne, unde un anumit procent din salariile angajaților era oprit și evidențiat pe fluturașul de chenzină ca fiind virat din oficiu, pe post de cotizație, către cluburile sportive departamentale Dinamo și Victoria București.

După 9 ani scurși de la momentul invadării, Crimeea pare să se fi convins de ”avantajele” apartenenței la Federația Rusă. Mihailo Podoliak, consilier al lui Volodimir Zelenski, susține chiar că eliberarea Crimeei este doar o chestiune de timp, pentru că rușii sunt pregătiți să fugă,

„Dacă vom elibera regiunile Lugansk, Donețk sau Zaporojie, atunci Crimeea va intra sub controlul total al focului Ucrainei. Nu prea înțeleg ce vor face rușii acolo. Ei vor înțelege că trebuie să fugă. Rușii sunt deja pregătiți să fugă. Doar că nu au ieșit încă din starea de intoxicație alcoolică totală. Atunci când vor ieși, se vor uita în jur și vor înțelege: ori fugi, ori mori. Copiii noștri, care stau astăzi în adăposturi antiaeriene, nu trebuie să plătească un alt preț peste 3-5 ani, pentru ca apoi să moară pentru dreptul statului de a exista”, a declarat Podoliak, citat de BBC.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.