Sondaj: Sprijin record în rândul ucrainenilor privind aderarea la NATO


Sondaj: Sprijin record în rândul ucrainenilor privind aderarea la NATO

Conform ultimului sondaj realizat de Grupul Sociologic Rating, 87% dintre respondenți ar susține aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană în cazul organizării unui referendum (3% ar fi împotrivă).

Sprijinul pentru aderarea la NATO a crescut din nou în ultimele luni și este cel mai mare din istoria cercetărilor realizate de Grupul Rating: 86% ar susține aderarea în cadrul unui referendum, 3% s-ar opune. Sprijinul pentru aderarea la UE și NATO este aproape unanim în rândul respondenților din toate regiunile, grupurile de vârstă și statut financiar.

85% dintre respondenți susțin ideea creării unei uniuni politico-militare care să fie formată din Ucraina, Polonia și Marea Britanie. 3% sunt împotriva unei astfel de inițiative, iar 7% sunt indiferenți.

80% au o atitudine pozitivă față de ideea de a crea o uniune politico-militară formată din Ucraina, Polonia și Lituania. 6% sunt împotriva unei astfel de uniuni, iar 9% sunt indiferenți. 

Publicul vizat de sondaj: populația Ucrainei cu vârsta de peste 18 ani din toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar Crimeea și Donbas, precum și a teritoriilor în care nu a existat nicio conexiune mobilă ucraineană pe perioada desfășurării cercetării sociologice. Eșantionul este reprezentativ în ceea ce privește vârsta, sexul și tipul de așezare (urbană sau rurală). Eșantion: 1000 de respondenți. Metoda sondajului: CATI. Marjă de eroare: nu mai mult de 3,1%. Respondenții au fost chestionați în perioada 14-16 ianuarie 2023. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.