EXCLUSIV Cum și-a făcut PSD filială în R.Moldova cu politrucii lui Plahotniuc și Diacov. A fost angajat moldovenisto-statalistul Vadim Brînzaniuc, fost pretor al sectorului Buicani (Chișinău), în funcția de consilier al lui Daniel Băluță la Primăria S4?


EXCLUSIV Cum și-a făcut PSD filială în R.Moldova cu politrucii lui Plahotniuc și Diacov. A fost angajat moldovenisto-statalistul Vadim Brînzaniuc, fost pretor al sectorului Buicani (Chișinău), în funcția de consilier al lui Daniel Băluță la Primăria S4?

Potrivit surselor Podul.ro, fostul pretor al sectorului Buicani (Chișinău) – l-am numit pe moldovenistul și socialistul Vadim Brînzaniuc – se laudă în fața prietenilor săi că a fost angajat în funcția de consilier al primarului PSD-ist Daniel Băluță.

De asemenea, potrivit contului său de Facebook, Brînzaniuc lucrează în cadrul Primăriei Sectorului 4 (o precizează chiar el, foto jos). Oricât am căutat pe site-ul Primăriei, nu am reușit să găsim numele lui Brînzaniuc ca angajat. 

Potrivit surselor noastre din cadrul Primăriei S4, Vadim Brînzaniuc a fost luni de zile un obișnuit al instituției, până recent făcându-și deseori apariția acolo și rămânând cu orele. Având în vedere că Brînzaniuc și Băluță sunt prieteni la cataramă, ne folosim de prilej ca să-l întrebăm pe edilul PSD-ist dacă l-a angajat sau nu pe moldovenist în structurile Primăriei și dacă acesta e remunerat cu bani publici. 

În 2019, Băluță și Brînzaniuc înfrățeau Sectorul 4 al Bucureștiului cu Pretura Sectorului Buicani (Chișinău), ulterior S4 alocând în repetate rânduri finanțări către proiectele lui Brînzaniuc. (Asta în condițiile în care pe primarii basarabeni cu vederi unioniste nu îi bagă nimeni în seamă).

(De la stânga la dreapta: Vadim Brînzaniuc, PSD-istul Gabriel Mutu și primarul Chișinăului, rusofilul și românofobul Ivan Ceban, principalul pion politic al Rusiei din R.Moldova)

Trebuie punctat că Vadim Brînzaniuc e un moldovenisto-statalist asumat. Odinioară șef al Direcției relații publice al Primăriei Chișinău, a fost propulsat, în 2017, în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, ulterior ajungând în poziția de vice-pretor la Buicani și-apoi de pretor plin, în mai 2019. Deși PSRM nu l-a susținut deschis, cel puțin în 2017, ulterior nu a mai avut reticențe în ceea ce-l privește, cariera sa bubuind la propriu în timpul președinției lui Dodon, când rusofilii centrau și dădeau cu capul din orice poziții. 

Potrivit surselor noastre, Brînzaniuc este unul dintre cei care se ocupă de organizația PSD din stânga Prutului. Deși a fost băgat în politică până peste cap, de ani și ani, Vadim Brînzaniuc a anunțat, recent, că ”intră în politică”, mai exact în Partidul Social Democrat European (PSDE), care nu este altceva decât noul chip recosmetizat al vechiului PDM – partidul lui Plahotniuc și al lui Diacov. Amintim că, în paralel, și Ivan Ceban pozează în mare ”pro-european”. Și el a fost îndopat cu bani publici românești via PSD. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.