Trezoreria SUA dezamorsează controversele privind corupția de la Kyiv: Fondurile americane nu sunt utilizate abuziv în Ucraina!


Trezoreria SUA dezamorsează controversele privind corupția de la Kyiv: Fondurile americane nu sunt utilizate abuziv în Ucraina!

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii a comunicat marți că nu are niciun indiciu că fondurile americane au fost utilizate abuziv în Ucraina, dar va continua să lucreze îndeaproape cu autoritățile ucrainene pentru a se asigura că există garanții adecvate pentru a preveni corupția.

Aceasta a fost prima luare de poziție a Trezoreriei SUA cu privire la această problemă, asta după ce, săptămâna trecută, Guvernul Ucrainei a demis o serie de înalți oficiali, episod care a reprezentat cea mai mare schimbare la nivel politic, în urma unor acuzații de corupție, de pe parcursul războiului. 

"Nu avem niciun indiciu că fondurile americane au fost utilizate abuziv în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Trezoreriei, Megan Apper, pentru Reuters. 

"Salutăm eforturile continue ale autorităților ucrainene de a colabora cu noi pentru a ne asigura că există garanții adecvate, astfel încât asistența SUA să ajungă la cei cărora le este destinată", a continuat aceasta. 

Apper a mai precizat că Trezoreria va continua să lucreze îndeaproape cu Banca Mondială pentru a urmări plățile efectuate de SUA, respectiv "pentru a confirma că acestea sunt utilizate conform intenției". Trezoreria SUA a mai transmis totodată că va continua să conlucreze cu Ucraina, respectiv cu alți parteneri pentru a combate corupția.

Legiuitorii americani, democrați și republicani, au lăudat marți Guvernul Ucrainei pentru că a luat măsuri rapide împotriva corupției și au insistat ca ajutorul militar și umanitar al SUA ar trebui să continue. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.