Pe cine plânge ”Coroiu”? Propaganda dementă a lui Putin cere atac nuclear în SUA și război de cucerire a Germaniei!


Pe cine plânge ”Coroiu”? Propaganda dementă a lui Putin cere atac nuclear în SUA și război de cucerire a Germaniei!

Decizia țărilor occidentale de a furniza tancuri Ucrainei a stârnit noi culmi ale demenței propagandei ruse. Slugile Kremlinului au înșirat din nou, pentru a câta oară?, kilometri de burtiere TV cu același anunț mistificator și apocaliptic - „NATO a declarat război Rusiei ” - iar așa – zișii oameni de televiziune ai Moscovei, în fapt niște entități îmbibate cu un repertoriu propagandistic stalinist care l-ar face să roșească de invidie și pe Silviu Brucan, au început să pregătească rușii pentru un război nuclear. 

După cum se desfășoară ostilitățile în ofensiva războiului informațional al Kremlinului, un război la fel de criminal ca și cel convențional, de pe câmpiile Ucrainei, momentul oficializării livrării de tancuri de către Occident pare a fi fost unul mult așteptat de Putin, pentru a da un nou impuls narativelor sale favorite, conform cărora Rusia este în esență în război cu țările NATO. Chiar dacă la acest moment niciun tanc occidental modern, nici o aeronavă și nici o rachetă de croazieră nu au fost transferate în Ucraina, propaganda de stat a Moscovei a decretata o nouă etapă a ”agresiunii europene și americane”, inventând semnificații aberante și poduri peste timp care să sensibilizeze mentalitățile învechite ale rușilor, exploatând ignoranța și lipsa de contact cu realitatea a marii mase a populației.

„S-au aruncat măștile. NATO ne-a declarat război”, a anunțat „expertul militar” Igor Korotchenko, cel care l-a numit pe cancelarul german, de altfel un ezitant prea-supus al lui Putin, ca fiind noul Adolf Hitler, iar războiul din Ucraina ca reprezentând un veritabil plan Barbarossa 2.

Dementa propagandă rusă, cea care în România și-a găsit apărători în comentatori de fotoliu de genul lui Ion Cristoiu (și, din păcate pentru vârsta și experiența sa de viață, Eugen Mihăiescu), care o căinează în spațiul public considerând inechitabil faptul că a fost interzisă în Europa, consideră decizia Occidentului de a furniza Ucrainei tancuri ca fiind motivul suficient pentru ca Rusia să lovească nuclear Statele Unite chiar acum: „Dacă NATO este implicată într-o anumită formă în războiul împotriva Rusiei, chiar și într-unul hibrid, atunci ar trebui să fie lansat primul atac nuclear. Trebuie să anunțăm cetățenilor noștri că NATO a început un război împotriva Rusiei”.

Ca și Korotchenko, șefa RT, Margarita Simonyan, și-a primit scriptul delirant de la Kremlin și l-a expus la ore de maximă audiență, opinând nici mai mult nici mai puțin decât că poporul german este în strânsoarea puterii fasciste, ceea ce înseamnă că trebuie eliberat imediat printr-un nou Război Patriotic al Rusiei îndreptat împotriva Berlinului, împreună cu aliați ”de nădejde” precum Iranul, regimul taliban din Afganistan și Coreea de Nord.

Exceptând arsenalul nuclear, Rusia folosește în prezent în Ucraina toate tipurile de arme, inclusiv lansatoarele propagandistice cu explozie întârziată la nivel de afecte. Cu o populație redusă din punct de vedere cognitiv, rațional, Rusia marșează pe emoționalul indus, pervertind momente care ar trebui să împiedice războiul, nu să îl catalizeze. Așa se întâmplă și cu memoria Marelui Război Patriotic, memoria asediului Leningradului de exemplu. Pe 27 ianuarie, în fiecare an, la Sankt Petersburg, oamenii comemorează faptul că în această zi a fost ridicat asediul fascist, care a ucis peste un milion de oameni. Aceasta este o zi doliu pentru toți locuitorii orașului, dar, se pare, nu și pentru guvernatorul Alexander Beglov, cel care folosește prilejul în mod dement și mincinos pentru a acuza încă o dată toată Europa că încearcă să distrugă Leningradul.

„Blocada de la Leningrad a fost ținută de reprezentanții a 12 țări ale Uniunii Europene moderne, fără a număra susținătorii naziști din alte țări. În timpul procesului de recunoaștere a blocadei ca genocid, a fost documentată participarea naziștilor din alte state. Și Rusia de astăzi se confruntă cu aceiași dușmani. Ei susțin neonaziștii din Ucraina în același mod în care țările lor l-au sprijinit pe Hitler acum 80 de ani. La început, au fost cuceriți, apoi au mers să lupte pentru el”, a delirat Beglov la televiziune

A acuza NATO că a declanșat, alături de UE, un nou război cu Rusia, pregătind o nouă blocadă a Leningradului, a cere ca Washingtonul să fie atacat cu rachete nucleare, a vorbi despre a doua capturare a Berlinului, toate acestea sunt episoade ale unei noi crime pe care Putin, asemeni ”ilustrului” său predecesor, Stalin , o comite în serial asupra mentalului propriului său popor. Pe de altă parte, a plânge soarta tristă a ”nedreptățitei” propagande moscovite, dată pe ”mute” în toată lumea liberă și democratică, ori a filma emisiuni în care cei prezenți sunt ”invitați” să rememoreze contacte sau întâlniri cu legendarii, măreții și irepetabilii Putin și Lavrov, toate rămân doar niște triste complicități slugarnice și dezgustătoare ale celebrului ”Coroiu”, de la ”Scînteia Tineretului”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.