VIDEO. Anca Alexandrescu a fost păruită la un mall din București / Fosta consilieră a infractorilor Dragnea, Năstase și Oprescu acuză că a fost atacată pentru că ar fi făcut „dezvăluiri” incomode și se plânge că nu a sărit nimeni s-o apere


VIDEO. Anca Alexandrescu a fost păruită la un mall din București / Fosta consilieră a infractorilor Dragnea, Năstase și Oprescu acuză că a fost atacată pentru că ar fi făcut „dezvăluiri” incomode și se plânge că nu a sărit nimeni s-o apere

Așa-zisa jurnalistă Anca Alexandrescu, realizatoarea unei emisiuni de propagandă și dezinformare la Realitatea PLUS în care invită cei mai controversați politicieni, unii infractori dovediți care își justifică mincinos și ticălos activitățile oneroase, condamnate deja definitiv de instanțe, reclamă că ar fi fost atacată și agresată, la Mall Băneasa, de doi bărbați.

Unul ar fi insultat-o verbal, cerându-i să se lepede de PSD, iar altul ar fi prins-o apoi de gât și tras-o de păr. Cei doi ar fi stat anterior împreună la o masă și ar fi consumat băuturi alcoolice. 

Realizatoarea tv a precizat că va depune, luni dimineață, plângere la poliție, relatând, în propria emisiune, duminică seară, că organele de poliție au fost deosebit de eficiente și i-ar fi identificat deja pe cei doi agresori și chiar i-ar chemat la audieri în cursul zilei de duminică.

„Am să dau numele mall-ului pentru că mi se pare inadmisibil. Nimeni nu a reacționat! Am ieșit de la un salon de coafor – merg frecvent acolo, mă cunoaște toată lumea – și am vrut să cumpăr ceva pentru băiețelul meu. Eram singură. M-am așezat la coadă. În spatele meu, de la o masă un bărbat a strigat: dna Anca, dacă vă lepădați de PSD, vă invit la un pahar de vin. M-am întors, mai era cu cineva la masă și am spus: nu am de ce să mă lepăd și am rămas la coadă. Mi-a venit rândul să comand și în timp ce comandam cineva a venit pe la spate, m-a prins de gât și m-a tras de păr. M-am întors cu calm – mirosea puternic a băutură – și i-am spus: stimate domn, nu vă e rușine să vă purtați așa cu o femeie? Indiferent despre cine este vorba, cum mă cheamă, ce fac...cum vă permiteți să agresați în public așa o femeie, pe la spate, parșiv? În timpul ăsta mesele erau pline, zeci de oameni în jur care stăteau și se uitau” – Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS, video la finalul textului de la minutul 1.

„Nu mă așteptăm să sară cineva să mă apere pentru că m-am aparat singură! Dar că astăzi, ziua în amiază mare într-un mall în mijlocul a câtorva zeci de persoane o femeie să fie agresată și nimeni să nu scoată un cuvânt, mie mi se pare mai mult decât îngrijorător. Cum s-a întâmplat și cât de repede s-a mișcat poliția, am să va spun în această seară!

Asta însă nu mă oprește să merg mai departe să va arăt ce ne-a răspuns Comisia în privința taxei de solidaritate pe care OMV ar trebui să o plătească în România. Lucrurile nu stau nici pe departe așa cum încearcă unii să le prezinte. Dincolo de luptele meschine dintre PNL și PSD care se lupta pe “rotativă”, răspunsul oficial de la Bruxelles arătă foarte clar că de fapt totul s-a jucat mult mai sus. Companiile din energie au jucat în liga mare la Bruxelles și și-au aranjat apele direct acolo. Ai noștri sunt papagali de cele mai multe ori dar de dată asta măgăria vine chiar din zona Comisiei Europene. Va arat documentul în această seară și va anunț că OMV nu a scăpat de plata taxei iar atât cât pot să fac eu, voi face că la bugetul României să vină acești bani”, a scris Anca Alexandrescu și într-o postare pe pagina sa de Facebook.

După ce a activat o vreme prin presă unde nu a produs nimic notabil, Anca Alexandrescu - despre care Viorica Dăncilă, fostul premier instalat de infractorul Liviu Dragnea la Palatul Victoria, spunea că „este una dintre cele mai rele persoane pe care le-am întâlnit în viaţă“  - a fost consiliera unora dintre cele mai controversate figuri politice din ultimii 30 de ani: Adrian Năstase, Victor Ponta, Sorin Oprescu și Liviu Dragnea. 

Recent, ea a depus o plângere la Parchetul General pentru anchetarea modului în care statul român a privatizat compania Petrom (semnarea contractului cu OMV s-a întâmplat în vremea fostului său șef Adrian Năstase, deci este imposibil ca AA să nu fi știut încă de acum 20 de ani ce prevede acesta, fiind unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului premier corupt).

Din numeroase dezvăluiri de presă, rezultă că Anca Alexandrescu a beneficiat, de-a lungul anilor, grație colaborării cu acești politicieni controversați, de numeroase sinecuri plătite cu sume importante. 

Printre acestea KazMunayGas International (KMGI), fosta companie Rompetrol, al cărei PR a fost între iunie 2016 și mai 2017, colaborare care îi aducea în jur de 10.000 de euro lunar, Fondul Român de Garantare și chiar și Romarm, fiind numită, în vremea colaborării cu Victor Ponta, în Consiliul de Administrație al companiei de stat aflată în prezent în mijlocul unui uriaș scandal de corupție. Directorul acesteia, Gabriel Țuțu, numit politic de liberali (mai exact de Virgil Popescu), este anchetat de DNA, alături de Victor și Alexandru Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme. 

News Week:  „În 2019, Anca Alexandrescu a trăit numai din bani publici: 78.000 de lei net de la Fondul Român de Contragarantare, aproape 17.000 de lei net de la Romaero și peste 35.000 de lei net de la Camera Deputaților. Un total anual de 130.000 de lei net, departe de anii anteriori în care sumele de la KazMunayGas se numărau cu sutele de mii”. Detalii AICI.

Hotnews: „Guvernul a ajutat Rompetrol Group de două ori, în zece ani, să scape de datoria de 600 de milioane de dolari către statul român. Prima oară a fost în octombrie 2003, când Guvernul, pe atunci condus de Adrian Năstase, a emis o ordonanță de urgență 118 privind transformarea în obligațiuni cu o maturitate de șapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari. Rompetrol Group s-a angajat să răscumpere obligațiunile până pe 30 septembrie 2010. Nu și-a respectat obligațiile, iar statul român a acționat imediat Rompetrol în judecată. Zece ani mai târziu, Guvernul, de dată această condus de Victor Ponta, a decis să mai favorizeze o dată Rompetrol Group, renunțând la litigiile din acest caz, în schimbul unor promisiuni, care nici până în prezent nu fost duse la îndeplinire”. 

În anii respectivi, Anca Alexandrescu era colaboratoare apropiată a premierilor Năstase și Ponta, care ștergeau datorii de milioane!

Se spune că Victor Ponta ar fi primit 100 milioane de dolari de la compania petrolieră kazahă KazMunayGas pentru a șterge datoriile de 600 milioane de dolari ale companiei către statul român. Detalii AICI.

De precizat ar mai și faptul că, în vreme ce Anca Alexandrescu pare că luptă să aducă „bani la buget”, după cum se bate cu pumnul în piept, Realitatea Media SA, patronată de același Maricel Păcuraru care deține și Realitatea PLUS (unde prestează „jurnalista”), a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.