Ucrainenii dispun de informații exacte privind momentul începerii noii ofensive ruse


  • ACP
  • Feb 6, 2023 12:01
  • 890
Ucrainenii dispun de informații exacte privind momentul începerii noii ofensive ruse

Marea ofensivă rusă anticipată pentru primăvara asta ar putea începe în următoarele 10 zile, conform unui consilier nenumit al Forțelor Armate ale Ucrainei care a vorbit pentru Financial Times. Kievul ar fi obținut "informații foarte solide" privind intenția armatei ruse  de a ataca pe un front mai larg, cu scopul capturării întregii regiuni Donbas și a lansa o ofensivă în vestul regiunii Lugansk, în apropierea orașelor Kreminna și Lyman, unde Rusia adună forțe armate de mai multe săptămâni.  

Rusia va încerca să atace înainte ca Ucraina să primească tancurile alte echipamente militare din Occident, cu trupele adunate în sudul regiunii Donețk și cu forțele suplimentare desfășurate în satele din jurul Mariupolului ocupat, conform oficialului ucrainean. Atacul ar putea fi condus de brigăzile mecanizate de elită care au fost refăcute si pregătite mai bine, după pierderile catastrofale suferite anul trecut.  

Faptul că urmează o nouă ofensivă rusă de o mai mare anvergură era deja bine cunoscut și fusese anunțat cu câteva zile în urmă chiar de către președintele Volodimir Zelenski și ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, dar ministrul declarase că forțele de apărare ale țării se așteaptă ca operațiunile ofensive rusești să înceapă undeva înainte de data simbolică de 24 februarie. Acum însă forțele ucrainene au informații care indică mult mai exact apropierea momentului relansării ofensivei ruse, ofensivă pentru care exista deja pregătite soluții de apărătorii ucraineni. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.