Șeful bisericii terorii din Rusia, KGB-istul Kirill, i-a interzis unui preot să mai slujească după ce a înlocuit cuvântul "biruință" cu "pace" într-o rugăciune


Șeful bisericii terorii din Rusia, KGB-istul Kirill, i-a interzis unui preot să mai slujească după ce a înlocuit cuvântul "biruință" cu "pace" într-o rugăciune

Șeful bisericii teroriste ruse, Kirill Gundyaev, un impostor care se pretinde ortodox, fiind totodată un aprig susținător al dictatorului sângeros Vladimir Putin, i-a interzis preotului Ioan Koval să mai slujească. Acesta era cleric al Bisericii Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, din districtul Lyublino din Moscova. 

Preotului i-a fost interzis să desfășoare slujbe "până la sfârșitul examinării cazului său în comisia de disciplină a Consiliului Eparhial al orașului Moscova", se arată în decretul lui Kirill.

Lui Ioan Koval i s-a interzis să slujească în urma unor denunțuri făcute de mai mulți enoriași. Ei au reclamat că preotul a înlocuit cuvântul "victorie" cu "pace" în "Rugăciunea pentru Sfânta Rusie", care în septembrie 2022 a fost distribuită în eparhiile Bisericii Ortodoxe Ruse pentru lectură obligatorie.

"Rugăciunea pentru Sfânta Rusie" a fost citită pentru prima dată de teroristul Kirill pe 25 septembrie 2022. Rugăciunea conține fraze precum: "Ridică-te, Doamne, ca să ajuți poporul Tău și să ne dăruiești biruința prin puterea Ta", respectiv "Căci Tu ești mijlocire și biruință și mântuire pentru cei care se încred în Tine". Nu este clar în care dintre aceste fraze a fost înlocuit cuvântul "biruință" cu "pace" de către preotul Ioan Koval. 

"Din cauza luptelor celor ce vor să ia armele împotriva Sfintei Rusii, așteptându-se să-i dezbine și să-i distrugă poporul unit.

Ridică-te, Doamne, ca să ajuți poporul Tău și să ne dai biruință prin puterea Ta.

Grăbește-te către copiii tăi credincioși, geloși pe unitatea Bisericii Ruse, întărește-i în spiritul iubirii frățești și izbăvește-i de necazuri. Ferește-i pe cei care sfâșie în întunecarea minții și în împietrirea inimilor haina Ta, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, și le răstoarnă planurile...

Întărește-i pe războinicii și pe toți apărătorii patriei noastre în poruncile Tale, trimite-le puterea spiritului, salvează-i de moarte, răni și captivitate", se mai spune în rugăciune. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.