Timișoara, împânzită de afișe care reclamă „șpăgile” uriașe percepute de unele cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie / Ce se află în spatele afișelor / Avertizor de integritate: „Niciodată, în istoria stomatologiei românești nu s-au mai auzit atâtea urlete și condiționări în scopul alinierii către dictatură”


Timișoara, împânzită de afișe care reclamă „șpăgile” uriașe percepute de unele cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie / Ce se află în spatele afișelor / Avertizor de integritate: „Niciodată, în istoria stomatologiei românești nu s-au mai auzit atâtea urlete și condiționări în scopul alinierii către dictatură”

Centrul orașului Timișoara a fost împânzit, zilele trecute, de afișe care reclamă corupția din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Facultatea de Stomatologie, denunțând câțiva dintre profesori și scorurile pe care le-ar percepe aceștia la examene. Sumele sunt amețitoare cuprinse între 2500 de euro și 150 de euro și se solicită intervenția Direcției Naționale Anticorupție.

Liga studenților din cadrul facultății a postat pe Facebook un mesaj prin care se delimitează de respectivele afișe, precizând că „sunt speculații”.

„În urma speculațiilor și a informațiilor apărute în spațiul public, asociația TDSA (Timișoara Dental Students Association), în calitate de reprezentantă a studenților din Facultatea de Medicină Dentară, din cadrul Univesității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara face următoarele precizări:

1. Informațiile apărute în spațiul public nu reprezintă poziția asociației TDSA.

2. Asociația TDSA se dezice de toate speculațiile apărute în spațiul public”, precizează TDSA, care a refuzat să răspundă întrebărilor ulterioare privind posibilitatea unor acte de corupție în rândul profesorilor de la Stomatologie.

Potrivit unor informații ulterioare, afișele ar avea legătuă cu războiul din interiorul Colegiului Medicilor Dentiști Timiș între conducerea actuala, aleasă se pare în mod democratic, și  „conducerea” susținută de la București de influenta doctoriță Ecaterina Ionescu, actuala președintă a Colegiului Medicilor Stomatologi din România. 

În fruntea conducerii susținute de „centru” se află dr. Cosmin Sinescu, nr 2 pe „lista” corupților din UMF de la Timișoara. 

Bucureștiul îl recunoaște doar pe dr Cosmin Sinescu, profesor de propedeutică la UMF Victor Babeș Timișoara, în funcția de președinte al filialei. El ar avea dreptul la ștampilă și cont în bancă, deci are acces la cotizațiile membrilor. Cealaltă parte, aleasă democratic la ultimele alegeri din cadrul Colegiului, are prin doctorița Delia Barbu, legitimitatea votului și face acuzații grave la adresa doctorilo Sinescu și Ionescu (detalii mai jos) pe care îi acuză de dictatură și că vor să înhațe, pe căi oculte, banii cotizanților.

Colegiului Medicilor Stomatologi din România este instituția de care depinde obținerea avizului de liberă practică, iar dezvăluiri de presă mai vechi o indică pe doctorița Ecaterina Ionescu drept mână forte care ar “controla întregul sistem medical dentar.” Mai multe detalii despre doctorița Ionescu și despre cât de puternică este ea în sistemul sanitar AICI.

O postare în această speță a fost publicată și de un avetizator de integritate pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor Dentiști Timiș care o indică pe doctorița Ionescu drept principala vinovată și artizană a situației de la Timiș:

„Stimați colegi,

Asa cum știți o mare parte dintre dvs.ieri au apărut afișe în Timișoara privind corupția din UMF Victor Babeș Timișoara. 

Am anunțat și noi acest aspect și o mica parte dintre colegi m-au apostrofat pentru acest fapt.

As dori sa specific atât în numele colegilor mei cât și al meu că noi nu ne dorim aceasta schisma între mediul universitar și rețea. Acest aspect nu a fost creat de partea noastră și este o împietate a susține asta. Avem prieteni în mediul universitar si respectăm misiunea de a crea specialiști.În schimb, problemele interne ale cadrelor universitare care interferează cu profesia independentă, afectând aceasta, doar de dragul de a face frumos în fața unor personaje care ar trebui să fie după gratii

....asta nu putem accepta. 

La această oră profesia este decrebilizată și afectată grav, aproape blocată și ne îndreptăm către dictatură. Asta doar spre mulțumirea unor persoane egocentrice.

Personal,consider că la această oră,Dr.Sinescu Cosmin și grupul dânsului este condus de personajul principal și negativ al acestor întâmplări- dr.Ionescu Ecaterina si colegii dânsei din Biroul executiv național. 

Această d-nă Ionescu Ecaterina a deschis un cont la bancă și prin mijloace oculte dorește transferarea banilor dvs.in acest cont. Pentru faptul că știe ca nimeni nu i se opune pot prezuma logic dispariția acestor bani ,banii medicilor stomatologi din Timiș. Asta vă doriți? 

În acest sens se organizează și acestă întrunire din aceasta seară, un simulacru prin care se dorește o " validare".

Sunteți duși de nas, manipulați dar fiecare decide pentru el și acționează în consecinţă. 

Niciodată, în istoria stomatologiei românești, nu s-au mai auzit atâtea urlete și condiționări în scopul alinierii către dictatură în profesie. 

Va rog, stați drept și analizați situația. Nu pot sa cred ca nu știți ce faceți. 

Dar dacă asta e vocea conștiinței dvs. ...atunci asta e.

Vom merge în pas voios, cântând patriotic către dictatură. Și sincer ,nu ma mai mir când de fapt totul pleacă de la factorul politic și increngaturile personale care au viciat orice principiu moral.

Un om se caracterizeaza prin actiunile sale in urma educației și a conștiinței personale.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=659870492805047&id=100063463063295

Cu deosebită considerație ,indiferent de tabără 

Dr.Cuțui Mihaela 

Avertizor de integritate 

Purtător de cuvânt CMS Timiș 

Vicepreședinte CMS Timiș”

SURSA FOTO: Vocea Timișului/Facebook

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.