Scriitorul Mario Vargas Llosa a intrat în rândul membrilor Academiei Franceze


Scriitorul Mario Vargas Llosa a intrat în rândul membrilor Academiei Franceze

Premieră în Academia Franceză, astăzi este primit un scriitor care nu a scris în limba franceză. Este vorba de Mario Vargas Llosa, care are naționalitate peruană și spaniolă, fiind deja membru în academiile acestor țări.

Llosa este un intelectual de dreapta, o floare rară în mediul sud-american, atașat, în mod tradițional, stângii. La festivitatea de astăzi l-a invitat pe fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, aflat în exil în Emiratele Arabe Unite.

Locurile în Academia Franceză se eliberează doar după decesul unui membru, ce va fi elogiat de cel care îl urmează. În cazul lui Llosa, este vorba despre filosoful Michel Serres.

Llosa a primit Premiul Nobel pentru literatură în 2010. În acest moment, în Academia Franceză sunt cinci fotolii libere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.