Kievul anunță că pregătește deja noile autorități care vor fi instalate la conducerea administrativă a Crimeei după eliberarea peninsulei


  • ACP
  • Feb 10, 2023 21:46
  • 894
Kievul anunță că pregătește deja noile autorități care vor fi instalate la conducerea administrativă a Crimeei după eliberarea peninsulei

Viceprim-ministrul guvernului de la Kiev – Iryna Vereshchuk – a anunțat vineri că a început deja să fie pregătită noua conducere administrativă a Crimeii, pentru aceste posturi fiind avuți în vedere veteranii care au luptat și luptă împotriva actualei invazii ruse. 

"Am discutat astăzi cu diverși colegi problema pregătirii unei rezerve de personal pentru Crimeea. Avem o mare sursă de personal de conducere pentru peninsulă - veteranii noștri!",  a anunțat Vereshchuk pe canalul ei de Telegram.

Ea a explicat faptul că perspectiva eliberării Crimeei indică necesitatea de a se începe deja instruirea personalului pentru Crimeea: forțele de ordine, justiția, educația și alte categorii de funcționari publici.

Iryna Vereshchuk a promis că departamentele avute în vedere vor fi instruite să pregătească o rezervă de personal pentru momentul când regiunea ucraineană va fi eliberată de ocupanții ruși - sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.