Washingtonul oferă detalii surprinzătoare despre obiectul zburător neidentificat doborât ieri, în spațiul aerian american, la șase zile după doborârea balonului chinezesc


  • ACP
  • Feb 11, 2023 18:43
  • 1195
Washingtonul oferă detalii surprinzătoare despre obiectul zburător neidentificat doborât ieri, în spațiul aerian american, la șase zile după doborârea balonului chinezesc

Detalii suplimentare despre obiectul neidentificat doborât vineri de un avion de luptă american F 22 deasupra Alaskai, cu o rachetă Sidewinder, au fost făcute publice de către purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Generalul Pat Ryder, care a prezentat mai multe date surprinzătoare. 

„Obiectul avea aproximativ dimensiunea unei mașini mici, deci era asemănător la dimensiune sau formă cu balonul de supraveghere la altitudine mare care a fost doborât în largul coastei Carolinei de Sud. Nu avem alte detalii despre obiect în acest moment, așadar nici o descriere a capacităților, scopului sau originii sale”, a declarat Ryder. 

Un alt oficial american a declarat, citat de Politico, faptul că obiectul, care zbura la de 12.000 metri, nu părea să aibă niciun „echipament de supraveghere sau de propulsie observabil” dar, din cauza altitudinii la care se afla, reprezenta o amenințare pentru aeronavele civile. 

Un pilot militar american experimentat, Randy Reep, a explicat pentru presă că factorii de decizie americani nu dau ordinul doborârii unui astfel de obiect până nu află că este un vehicul fără pilot. 

„În timpurile moderne, oportunitatea de a vedea drone în aer nu este neobișnuită. Ceea ce vedeți neobișnuit acum este dimensiunea acestor vehicule fără pilot care trec prin spațiul nostru aerian”, a punctat pilotul american. 

În acest timp, autoritățile „vor trebui să aștepte să aibă toate datele, astfel încât să poată oferi o informare bună despre situația exactă”

Resturile obiectului zburător doborât în apele înghețate de lângă granița dintre SUA și Canada, de la Nord-Est de Alaska, au fost deja recuperate de elicopterele CH-47 ale armatei americane, care au pornit în misiune imediat ce s-a dar ordinul doborârii acestuia – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.