Alternativa Dreaptă a inițiat un proiect de lege ce vizează interzicerea simbolurilor comuniste și organizațiilor cu caracter comunist: "Din întreg spectrul totalitarismului din secolul al XX-lea, comunismul a fost, de departe, cel mai feroce tip de dictatură!"


Alternativa Dreaptă a inițiat un proiect de lege ce vizează interzicerea simbolurilor comuniste și organizațiilor cu caracter comunist: "Din întreg spectrul totalitarismului din secolul al XX-lea, comunismul a fost, de departe, cel mai feroce tip de dictatură!"

Partidul parlamentar Alternativa Dreaptă a anunțat astăzi că a depus în Parlament un proiect de lege prin care, în cazul adoptării, vor fi interzise simbolurile comuniste, organizațiile cu caracter comunist, respectiv toate tipurile de propagandă de această factură ideologică criminală. (puteți accesa AICI conținutul proiectului de lege)

"Onești față de promisiunea făcută, am depus ieri la Parlamentul României propunerea legislativă prin care simbolurile comuniste și organizațiile cu caracter comunist primesc aceeași apreciere cu cele de tip fascist, nazist, legionar, rasist sau xenofob, toate acestea fiind interzise prin lege. Simbolistica comunistă și discursul laudativ la adresa comunismului, un fenomen emergent în cadrul Occidentului, printre adepții noii stângi, sunt, de asemenea, interzise, iar utilizarea lor în scopuri de propagandă se va pedepsi.

Nu trebuie să facem nicio confuzie; din întreg spectrul totalitarismului din secolul al XX-lea, comunismul a fost, de departe, cel mai feroce tip de dictatură, cauzând cele mai multe victime printre cetățenii din statele unde a fost impus cu forța.

Recunoscut de către statul român drept un regim criminal, aducând cu sine o represiune brutală întinsă pe întreaga sa existență și care a cuprins întreaga societate, comunismul românesc a lăsat în urmă nenumărate victime din toate categoriile vieții sociale din acea vreme. Fără a se ține cont de vârstă sau sex, de la cei executați, decedați în penitenciarele României comuniste și până la femeile decedate în urma avorturilor provocate, precum și copiii care s-au stins în orfelinatele comuniste, acestea sunt doar o parte din ororile comunismului din România.  

Personalități de seamă ale României (politicieni, scriitori, preoți, jurnaliști, istorici, filosofi, militari, artiști, etc.) au sfârșit în gropi comune sau au pătimit ani grei în închisorile comuniste, unde tortura a existat nu ca excepție, ci ca normă.

Prin urmare, proslăvirea unei asemenea ideologii, ranforsate, de asemenea, cu formele de represiune cunoscute, trebuie să dispară definitiv din societate și, mai ales, din rândurile tinerilor.

Le mulțumim parlamentarilor AD, doamnei Senator Evdochia Aelenei și domnului Deputat Aelenei Dănuț, pentru eforturile depuse în vederea asumării proiectului legislativ, plecând de la redactarea propunerii de lege și până la depunerea efectivă.  

*statisticile victimelor includ decese prin execuții, foamete provocată de om, război, deportări și muncă forțată", a transmis AD pe parcursul unui comunicat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.