VIDEO. Cine se aseamănă se adună. Întâlnire afectuoasă între Victor Ponta și George Simion / Liderul AUR a venit cu o agendă voluminoasă în care și-a notat, silitor, învățăturile lui Ponta-Pinocchio despre păcălirea electoratului


VIDEO. Cine se aseamănă se adună. Întâlnire afectuoasă între Victor Ponta și George Simion / Liderul AUR a venit cu o agendă voluminoasă în care și-a notat, silitor, învățăturile lui Ponta-Pinocchio despre păcălirea electoratului

Mediaflux.ro a publicat imagini de la întâlnirea pe care Victor Ponta, liderul Pro România, și George Simion, AUR, au avut-o, vineri, la un restaurant din zona Aviatorilor. Cei doi lideri controversați -  între care, cel puțin teoretic, potrivit declarațiilor repetate în buclă de George Simion, ar fi imposibilă orice fel de colaborare politică, pentru că Ponta aparține vechii clase politice, profund corupte și compromise, având o mulțime de scheleți în dulap (inclusiv politizarea justiției, sinuciderea procurorului Cristian Panait și incendiul din clubul Colectiv) – s-au despărțit după mai bine de o oră și jumătate, strângându-și mâinile în poarta localului.

Mediaflux: „Întâlnirea dintre Victor Ponta și George Simion surprinsă de paparazzi MediaFlux a avut loc la restaurantul Poesia din zona Avatorilor. Și-ar putea fi asimilată, desigur, și unei mese de prânz. Dar a fost mai mult de atât.

Primul care a ajuns la restaurant a fost politicianul Pro România, puțin după ora 12.00. La scurt timp, venind grăbit, și-a făcut apariția și liderul AUR, George Simion, care a intrat în restaurant.

O oră și jumătate au rămas cei doi politicieni în restaurant, timp suficient pentru un dejun, dar și pentru discuții.

Că au fost discuții, e sigur. Iar dovada se afla, la ieșire, chiar în mâinile lui George Simion, o agendă unde își notase, riguros, concluziile de la discuțiile cu (mult mai) experimentatul politician Victor Ponta.

În orice caz, nu a fost o întâlnire pe care vreunul dintre ei s-o vrea secretă. Chiar dacă au ajuns separat, Ponta și Simion au ieșit din restaurant împreună, ba au mai schimbat și o vorbă pe stradă. Apoi și-au strâns mâinile și s-au despărțit”.

SURSA FOTO: Mediaflux care a publicat și un VIDEO de la întâlnirea celor doi!

Apropierea dintre liderii AUR și Pro România nu este însă chiar o mare surpriză, ba chiar e cât se poate de naturală având în vedere simpatiile orientate către est ale lui Victor Ponta (Rusia, Serbia care i-a oferit cetățenie sârbă și unde se află prietenul său apropiat, fugarul infractor Sebastian Ghiță) și profilul de rusofil sadea al lui George Simion.

Fostul premier, Victor Ponta, a semnalat în mai multe rânduri pe Facebook (și nu numai) că apereciază aberațiile lui Simion și a spus răspicat la România Tv, televiziunea de propagandă a aceluiași infractor Ghiță, că îi place de Simion pentru că e singurul care „țipă împotriva austriecilor” și că ar fi un candidat „bun” pentru Cotroceni. „Mie îmi place pentru că Simion e singurul care poate să se ducă să țipe împotriva austriecilor și cred că AUR va face un scor foarte mare pentru că foarte mulți oameni sunt nemulțumiți”, a aberat Ponta la RTV. VIDEO la finalul textului.

În decembrie 2022, G4media scria că Ponta a dat „like” pe Facebook la o postare a lui George Simion, în care acesta îndemna: „Nu mai acceptați să fim cetățeni de mâna a doua!”. Întrebat dacă inteționează o apropiere între Pro România și AUR, Ponta a răspuns: ”Eu am vrut sa ajut PSD dar ei au respins acest lucru. Nu e nicio suparare . Dar George Simion imi cere opinia sau sprijinul pe teme de guvernare ( pe care cred ca le cunosc foarte bine) il ajut cu toata deschiderea!”. (G4Media.ro)

Ulterior, Ponta declara că Simion i-a cerut ajutorul de mai multe ori și că părea foarte interesat să fie consiliat de fostul premier PSD, supranumit Pinocchio din cauza minciunilor pe care le debita mai ales când s-a aflat la guvernare. Tot o minciună s-a dovedit a fi, firește, și „retragerea” din politică pe care Ponta a anunțat-o în decembrie 2020 când formațiunea sa nu a reușit să treacă pragul electoral la algerile parlamentare.

„M-a întrebat de câteva ori, mi s-a părut că a înțeles, că-l interesează”, spunea Victor Ponta tot pentru România Tv.

Ziarul Puterea a scris, tot în decembrie, că cei doi s-ar fi înțeles asupra unei colaborari mult mai strânse, urmând ca, treptat și discret, apropiați ai lui Victor Ponta din PSD și Pro România să se alăture lui George Simion, iar AUR să-și „întărească” rândurile în vederea algerilor locale, parlamentare și prezidențiale din 2024.

 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.