Rușii care au fugit de mobilizare au început să se întoarcă în Rusia după ce și-au terminat banii


  • ACP
  • Feb 28, 2023 09:54
  • 1138
Rușii care au fugit de mobilizare au început să se întoarcă în Rusia după ce și-au terminat banii

Publicația rusă Novye Izvestia relatează că avioanele care zboară către Rusia din statele ce mai susțin traficul aerian cu această țară agresoare ar avea toate locurile ocupate cu rușii care ar fi fugit de mobilizarea parțială, dar au rămas fără bani și sunt nevoiți acum să se întoarcă acasă. 

Valul de întoarceri ar fi mult prea mare pentru a fi explicat prin revenirea turiștilor care au avut concedii pe durata iernii în țări mai calde, conform presei ruse. 

Aglomerația la avioane e atât de mare încât nici angajații marii companii de stat ruse Aeroflot, care au fost în vacanță în Thailanda și alte locuri exotice, cu bilete la tarife reduse, nu au mai găsit locuri libere la întoarcere care să permită reducerea. De asemenea, avioane pline cu ruși care se întorc în țară au venit și din Emiratele Arabe Unite, conform presei ruse. 

În același timp se raportează că a crescut și numărul celor care se reîntorc în țară prin punctele de trecere a frontierei de la granițele cu Georgia, Kazahstan și alte țări vecine. Iar prima prima explicație a presei pentru întoarcerea unui număr mare de ruși care au fugit anul trecut de mobilizare ar fi problemele lor financiare. 

„Visele unei vieți ieftine la tropice și planurile de îmbogățire la distanță sunt distruse. Occidentul interzice cardurile și transferurile de bani. Puțini oameni vor îndrăzni să ducă de principiu vieți de cerșetori într-o țară străină. În același timp, în Rusia, în cea mai mare parte, nu este nevoie de repatriați la proteste. Ei pot influența situația politică, deci nu se contează pe ei pentru unitățile de asalt, și sunt și puține locuri de muncă ramase pentru ei”., punctează experții canalului REDACTED P6.

(Sursa: Novye Izvestia)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.