USR pune tunurile pe RTV după una dintre cele mai toxice emisiuni realizate de Ciutacu. Sesizarea făcută la CNA: "Trompeta regimului Putin în R.Moldova, Marina Tauber, a primit aseară o platformă de propagare a ideilor putiniste antidemocratice și destabilizatoare"


USR pune tunurile pe RTV după una dintre cele mai toxice emisiuni realizate de Ciutacu. Sesizarea făcută la CNA: "Trompeta regimului Putin în R.Moldova, Marina Tauber, a primit aseară o platformă de propagare a ideilor putiniste antidemocratice și destabilizatoare"

USR a anunțat miercuri că a sesizat CNA pe tema propagandei putiniste pe care televiziunea fugarului Sebastian Ghiță, România TV, a promovat-o marți, 28 februarie, în prime time. 

USR a precizat în cadrul unui comunicat că a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului ca urmare a emisiunii de marți seara difuzate de televiziunea fugarului Sebastian Ghiță, "în care publicul român a fost expus timp de aproape o oră la idei putiniste antidemocratice și destabilizatoare". Totodată, USR a menționat că solicită Guvernului Ciucă "să asume public poziția României față de democrația din R.Moldova și atacurile la adresa ei".

"La televiziunea fugarului Sebastian Ghiță, plătită din bani publici de către PSD și PNL, propaganda rusă a fost difuzată în prime-time. Înfrățirea PSD-PNL și AUR merge mai departe. Tot mai multe instituții publice din România abdică și pentru că cetățenii nu mai pun presiune pe ele. În dimineața aceasta, am depus o sesizare la CNA", a declarat deputatul USR Alin Apostol.

"Trompeta regimului Putin în Republica Moldova, Marina Tauber, a primit aseară o platformă de propagare a ideilor putiniste antidemocratice și destabilizatoare, în prime-time, la o televiziune din România. Nu o dezbatere, ci un monolog propagandist. Aștept de la CNA să sancționeze cu rapiditate și exemplar acest derapaj", a precizat deputatul USR Iulian Bulai, președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

USR a solicitat Guvernului PSD-PNL să asume public poziția României față de democrația din Republica Moldova și atacurile la adresa ei. 

"Cu un război la graniță și Putin la porțile Europei, indolența tradițională a Statului român trebuie să înceteze. România mai mult ca niciodată ar trebui să fie alături de Republica Moldova!", a transmis USR în acest sens. 

Conform G4media, pe parcursul emisiunii realizate de Victor Ciutacu la RTV, Marina Tauber a prezentat narațiunile propagandei ruse: Maia Sandu vrea să târască Moldova în război, Maia Sandu distruge economia și nivelul de trai al populației, Republica Moldova trebuie să stea departe de orice alianță. De asemenea, pe parcursul emisiunii nu a fost prezent niciun reprezentant al autorităților de la Chișinău care să-și expună punctul de vedere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.