Mirul care va fi folosit pentru a-l unge pe Regele Charles al III-lea și pe soția sa Camilla la ceremonia încoronarii a fost sfințit la Ierusalim


  • ACP
  • Mar 4, 2023 16:01
  • 930
Mirul care va fi folosit pentru a-l unge pe Regele Charles al III-lea și pe soția sa Camilla la ceremonia încoronarii a fost sfințit la Ierusalim

Palatul Buckingam a anunțat, vineri, că mirul care va fi folosit pentru a-l unge pe Regele Charles și pe soția sa Camilla la ceremonia încoronarii a fost sfințit la Ierusalim, la o slujbă oficiată în Biserica Sfântului Mormânt de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ortodox Grec al Ierusalimului, la care a fost prezent și arhiepiscopul anglican al Orașului Sfânt, Hosam Naoum.                                          

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care va conduce slujba ce va avea loc la Catedrala Westminster Abbey din Londra, pe 6 mai, a spus că a fost dorința regelui ca uleiul să fie din Muntele Măslinilor, pentru a reflecta legăturile monarhului britanic cu Țara Sfântă. 

„Acest lucru demonstrează legătura istorică profundă dintre încoronare, Biblie și Țara Sfântă”, a punctat arhiepiscopul Welby, care este conducătorul spiritual al Bisericii Anglicane. 

În ceea ce este considerat a fi partea cea mai sacră a ceremoniei, uleiul va fi turnat pe lingura de încoronare și apoi suveranul este uns cu acesta pe cap, pe piept și pe mâini. 

Uleiul sfințit pentru slujba de încoronare a fost făcut după aceeași rețetă folosită de sute de ani, inclusiv la încoronarea Reginei Elisabeta în urmă cu 70 de ani, din măsline culese de la două plantații ale unor mănăstiri ortodoxe de pe Muntele Măslinilor - de la Mănăstirea Înălțarea Domnului și Mănăstirea Maria Magdalena, locul de înmormântare al bunicii lui Charles, Principesa Alice a Greciei. Acesta este parfumat cu susan, trandafir, iasomie, scorțișoară, floare de portocal și esențe ale altor plante, conform tradiției – detalii AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.