Un deputat rus, alarmat că Georgia își poate elibera teritoriile dacă Rusia va fi învinsă în Ucraina


Un deputat rus, alarmat că Georgia își poate elibera teritoriile dacă Rusia va fi învinsă în Ucraina

Georgia poate spera să își îndeplinească cererile de restituire a Abhaziei și Osetiei de Sud aflate sub ocupație rusească, dacă Rusia este înfrântă în Ucraina. 

Konstantin Zatulin, prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, a admis că acest lucru ar putea fi posibil, într-o conversație cu jurnaliștii de la ura.ru. 

El a comentat o declarație a președintei georgian Salome Zurabishvili, potrivit căreia Rusia "trebuie să înțeleagă unde sunt granițele sale”. Ea a mai spus că războiul din Ucraina nu ar trebui să se încheie fără ca Moscova să se retragă din toate teritoriile ocupate.

"Pentru ca cererea Georgiei să fie satisfăcută, Rusia trebuie să fie înfrântă. În condiții de înfrângere, pot fi prezentate diferite idei cu privire la ceea ce se poate cere de la Rusia. Sperăm că nu va fi nicio înfrângere", a declarat Zatulin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.