Când pasiunea garantează calitatea: Atelierul de navomodele ABCD Constanța. Povestea unui business de suflet


Când pasiunea garantează calitatea: Atelierul de navomodele ABCD Constanța. Povestea unui business de suflet

Inginer electrician, constănțeanul Bogdan Zgură reușește să-și îmbine, de câțiva ani, pasiunea pentru pescuit cu cea pentru antreprenoriatul de calitate. Mai exact, inginerul a deschis ”Atelierul de navomodele ABCD Constanța” (detalii AICI și AICI), care oferă o gamă diversă de modele proprii și configurații performante în domeniul navomodelelor, dar și multe alte servicii – de la lucrări complexe în domeniul CNC-urilor până la reparații de navomodele și printări 3D. 

Bogdan Zgură ne-a relatat povestea businessului său: 

”Conform definiției ambigue și vetuste a legislației din domeniu, pescuitul recreativ/sportiv pare – și chiar este – un adevărat colac de salvare aruncat spre doritorii unei evadări pe malul apei. 

De mic copil am suflet de pescar, cred că m-am născut cu undița în mână. Îi rugam pe tata sau pe mama să mă ducă pe malul bălții cu un băț de stuf și cu cinci râme în borcan. Cu vârsta, prioritățile mele s-au schimbat, dar pasiunea pentru pescuit nu a dispărut. 

În urmă cu cinci ani mi-am procurat pentru prima dată un navomodel slab dotat, ușor învechit. Atunci mi-am spus că, dacă cealaltă pasiune / meserie a mea – electromecanica – nu se îmbină cu realizarea unei bărci de înădit, nimic nu o mai face! 

Așa a prins viață Atelierul de navomodele ABCD Constanța – detalii AICI și AICI. Am pornit de la zero, îmi hrănesc sufletul de pescar și încerc să fac și un mic business din asta. În prezent mă ocup de realizarea unor modele proprii și configurații performante în domeniul navomodelelor. Asigur și reparația diverselor tipuri de navomodele. 

De asemenea, atelierul oferă și lucrări complexe în domeniul CNC-urilor (realizarea unor produse din materiale precum lemnul și derivatele lui, dar nu numai – găsiți toate detaliile pe site. Ne ocupăm și cu printarea 3D. 

Pe viitor, intenționez să dotez atelierul cu echipamente mai performante decât cele pe care le folosim în prezent. Suntem la început de drum, dar asta nu ne împiedică să realizăm produse de calitate. De asemenea, vreau să alcătuiesc o echipă profesionistă. În prezent lucrez singur, însă mă ajută foarte mult soția, care este inginer și desenator cetificat Autocad”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.