Ministerul Apărării din Marea Britanie: Bakhmut a devenit killing zone. Mercenarii Wagner sunt măcelăriți pe măsură ce încearcă să ocupe zona de vest a orașului


  • ACP
  • Mar 12, 2023 22:42
  • 1658
Ministerul Apărării din Marea Britanie: Bakhmut a devenit killing zone. Mercenarii Wagner sunt măcelăriți pe măsură ce încearcă să ocupe zona de vest a orașului

Orașul asediat după săptămâni de lupte grele, care au dus la pierderea unui număr imens de vieți omenești, a devenit o „zonă de ucidere”, în care mercenarii grupării Wagner sunt în continuare măcelăriți pe măsură ce încearcă să-și împingă asaltul spre vest. 

În ultima actualizare a informațiilor a Ministerului Apărării din Marea Britanie, publicată pe Twitter, se spune că forțele ucrainene încă mai dețin vestul orașului și au demolat podurile importante peste râul Bakhmuta, „care traversează orașul de la nord la sud, printr-o fâșie de teren deschis de 200 m-800 m lățime între zonele construite”.

„Cu unitățile ucrainene spre vest, capabile să tragă din clădiri fortificate, această zonă a devenit o zonă de ucidere, ceea ce o face probabil foarte dificilă pentru forțele Wagner care încearcă să-și continue asaltul frontal spre vest”, se arată în comunicatul Ministerul Apărării din Regatul Unit. 

Acest lucru se întâmplă, conform britanicilor, după ce, „în ultimele patru zile, forțele Grupului Wagner au preluat controlul asupra celei mai mari părți de est a orașului Donbas, Bakhmut”, iar forțele ucrainene și liniile lor de aprovizionare din vest „rămân vulnerabile la încercările continue ale Rusiei de a trece de apărătorii din nord și sud” – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.