Rezultatele evaluării anuale: Norvegienii apreciază mai mult grădinițele bisericilor creștine decât pe cele de stat


  • ACP
  • Mar 14, 2023 19:34
  • 1753
Rezultatele evaluării anuale: Norvegienii apreciază mai mult grădinițele bisericilor creștine decât pe cele de stat

Luna aceasta au fost publicate rezultatele evaluării anuale a grădinițelor norvegiene pentru anul 2022, în care părinții acordă puncte grădinițelor la care merg copiii lor. Rezultatele arată clar că grădinițele particulare sunt mai apreciate decât cele din sistemul public, în ciuda efortului și posibilităților statului norvegian de a oferi cele mai bune condiții în sistemul pe care îl patronează.

Remarcabil e însă faptul că fruntea listei celor mai bune grădinițe se află zece grădinițe creștine, dintre care cele care aparțin Centrului Educațional al Bisericii (IKO) au rezultate deosebit de bune în ceea ce privește relația copiilor cu adulții, implicarea părinților, creșterea, pregătirea și obișnuirea copiilor cu viața școlară, conform publicației norvegiene Dagen.

Christian Network Europe notează că grădinițele creștine sunt preferabile pentru mulți părinți inclusiv deoarece acestea nu participă la evenimentele LGBT+. 

"Părinții doresc ca fiicele și fiii lor să meargă la o grădiniță cu aceeași viziune asupra genului și a familiei ca ei înșiși", a explicat Irene Bekkvik, directorul grădiniței Regnbuen Barnehage din Lørenskog.

Publicația Verdinytt arată că grădinițele creștine sunt vizibil subreprezentate în topul grădinițelor norvegiene, reprezentând doar 2,6 % din întreaga listă, în timp ce ponderea grădinițelor creștine la nivel național se ridică la 4,47%. Sondajul a fost făcut pe 3100 grădinițe, din care 1.422 sunt private. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.