Ministrul Educației din Polonia recomandă mersul la biserică și întărirea valorilor tradiționale pentru scăderea numărului sinuciderilor, care ar fi cauzate de influența ideologiei neomarxiste


  • ACP
  • Mar 16, 2023 20:11
  • 1366
Ministrul Educației din Polonia recomandă mersul la biserică și întărirea valorilor tradiționale pentru scăderea numărului sinuciderilor, care ar fi cauzate de influența ideologiei neomarxiste

Ministrul Educației din Polonia a declarat că numărul mare, în creștere, al tentativelor de sinucidere ale copiilor din țara sa este cauzat de "spălarea creierului cu ideologiile LGBT, neoliberale și neo-marxiste".

Declarațiile ministrului Przemysław Czarnek nu sunt o noutate. Acesta a acuzat și anul trecut "corupția morală și răutatea așa-zișilor educatori sexuali" pentru tentativele de sinucidere în rândul minorilor, tentative care au cunoscut o creștere alarmantă în ultimii doi ani -  2.031 anul trecut și 1496 în anul 2021. Vorbind pentru Polsat News zilele trecute, Czarnek a propus mersul la biserică și în general consolidarea valorilor tradiționale pentru a ajuta tinerii să facă mai bine distincția între bine și rău și a evita crizele produse de noua ideologie sexual-marxistă.

Deși autoritățile educaționale pot face eforturi pentru a combate sinuciderile tinerilor, a spus ministrul Czarnek, acestea sunt "doar tencuieli lipite", pentru că rădăcina problemei este "criza puternică a familiei, atacul asupra ei, asupra creștinismului, asupra bisericii, asupra religiei, asupra a tot ceea ce deosebește binele de rău".

"Este necesar să fie protejate valorile familiei și ale căsătoriei ca să nu fie atacate cu ideologii marxiste și LGBT care fac ravagii în mintea copiilor. Aceste tentative de sinucidere și cazurile de sinucideri, din păcate, sunt rezultatul întunecării minții tinerilor cu ideologii LGBT, neoliberale și neo-marxiste, care le-au spălat creierele și i-au lăsat apoi să se descurce singuri", a adăugat Czarnek.  

El a continuat spunând că "în localitățile mai mici, unde oamenii merg la biserică, distincția dintre bine și rău este la un nivel mai bun".

Sinuciderea recentă a fiului de 15 ani al unui parlamentar de opoziție și activist LGBT, care ar fi fost abuzat, a fost factorul declanșator ar dezbaterii despre motivele creșterii alarmante a numărului sinuciderilor tinerilor. Mai mulți comentatori au dat însă vina pe mass-media de stat, care se află sub controlul partidului de guvernământ, pentru moartea fiului parlamentarului, după ce au publicat rapoarte care au ajutat la identificarea copilului drept victimă a abuzului sexual.  

Ministrul Czarnek a încercat în trecut să adopte o lege care să împiedice mai ușor organizațiile externe, cum ar fi ONG-urile de educație sexuală, să intre în școli și să "corupă moral" copiii, dar legea a fost respinsă de două ori de președintele Andrzej Duda.

Fundația pentru Împuternicirea Copiilor din Polonia (Fundacji Djemy Dzieciom Silę) a respins afirmațiile ministrului Educației, care ar fi "periculoase, nesusținute de date și ignoră problema unei crize mentale în rândul copiilor mici", după cum a spus purtătoarea de cuvânt a fundației, care nu a propus în schimb alte soluții serioase la această criză. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.