Ankara ține să reamintească Moscovei: Turcia nu recunoaște anexarea Crimeei!


Ankara ține să reamintească Moscovei: Turcia nu recunoaște anexarea Crimeei!

La împlinirea a nouă ani de la mascarada organizată de ruși în Crimeea, referindu-ne la ceea ce Kremlinul a intitulat în mod fals drept referendum, Turcia și-a reiterat angajamentul față de integritatea teritorială a Ucrainei și nerecunoașterea tentativei rusești de anexare. 

"Republica Autonomă Crimeea, care face parte din Ucraina, a fost anexată de Federația Rusă prin încălcarea dreptului internațional, respectiv printr-un referendum ilegal, organizat în această zi, 16 martie, în urmă cu nouă ani.

Cu ocazia acestei zile, ne reînnoim asigurările cu privire la nerecunoașterea situației și ne reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat Ministerul turc de Externe.

Situația cu privire la populația băștinașă din Crimeea, tătarii din Crimeea, reprezintă întotdeauna o prioritate pentru Turcia, adaugă comunicatul.

"Turcia va continua să ofere sprijin fraților noștri, tătarii din Crimeea, pentru ca aceștia să-și păstreze identitatea și să trăiască în siguranță și pace în patria lor din Crimeea", au mai transmis oficialii turci. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.