Sebastian Lăzăroiu estimează că AUR ar putea câștiga viitoarele alegeri europarlamentare / Membrii și simpatizanții AUR s-au dezlănțuit împotriva jurnalistului care l-a acuzat pe George Simion de furt


Sebastian Lăzăroiu estimează că AUR ar putea câștiga viitoarele alegeri europarlamentare / Membrii și simpatizanții AUR s-au dezlănțuit împotriva jurnalistului care l-a acuzat pe George Simion de furt

Controversata formațiune de orientare profund antieuropeană AUR – care consideră că a fi european este o boală (apreciere exprimată public de liderul Geroge Simion (vezi captura de mai jos)-  are șanse mari să câștige alegerile europarlamentare de anul viitor, a precizat la RFI sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu.

 

Sebastian Lăzăroiu: „AUR profită de toată această conjunctură geopolitică, economică, pentru că această conjunctură practic a introdus un nou clivaj în societatea românească, care nu mai este despre stânga și dreapta, cum era până acum, ci este despre Occident și anti-Occident. Ei au o poziție suveranistă, naționalistă, anti-occidentală și există electorat suficient în România, pentru a susține o asemenea poziție, electorat la care PSD a renunțat în momentul în care a intrat la guvernare și susține poziția prooccidentală în conflictul din Ucraina, care este un conflict între Est și Vest. PSD-ul pierde, are o hemoragie, nu știu cât de controlată, de electorat, iar acest electorat se duce la AUR. Eu cred că AUR are șanse mari la europarlamentare să iasă dacă nu pe primul loc, foarte apropiat de PSD, adică să fie despărțiți de ceva nesemnificativ, un procent sau două. Și ăsta va fi un bun prilej pentru PSD și PNL să spună: avem un pericol major, AUR, care poate câștiga alegerile și atunci, ca să salvăm țara, facem o alianță între PSD și PNL, pentru salvarea țării de extremism. Singura necunoscută e războiul, dacă se termină sau nu se termină. Dacă se termină, asta schimbă multe”.

Joi, PODUL a relatat despre situația semnalată de jurnalistul Dan Tăpălagă de la publicația G4Media potrivit căruia Simion a folosit pe pagina sa publică o imagine proprietate a publicației menționate, fără acordul acesteia. Detalii AICI.

Replica lui Simion la solicitarea lui Tăpălagă de a îndepărta fotografia furată a fost un comentariu batjocoritor, refuzând, până la publicarea acestui articol, să remedieze situația.

Mai mult, solicitarea postată de Dan Tăpălagă pe pagina sa publică de Facebook a iscat un val de comentarii virulente, injurii și acuzații din partea membrilor și susținătorilor AUR, care opinează, în peste 1000 de comentarii, că Simion are tot dreptul să comită furtul intelectual, pentru că și politicienii de la PSD și PNL fură de 30 de ani și nu-i mai vede nimeni. Ba chiar îi reproșează jurnalistului de la G4Media – publicație care are, de altfel, numeroase dezvăluiri despre infracțiuni, acte de corupție, abuzuri, încălcări ale statului de drept, sinecuri și alte fapte similiare comise de cele două formațiuni politice– că ar fi plătit de acestea să-l atace pe liderul AUR. Vezi capturi foto mai jos

Lipsa unei mase critice în rândurile electoratului AUR, capabilă să remarce, să evalueze corect și să reacționeze corespunzător nu doar la apropierea liderului de personaje politice controversate cum ar fi Victor Ponta, dar și la derapajele acestuia comise cu ostentație, demonstrează că vechea clasă politică a dezamăgit în asemenea măsură încât o parte importantă a electoratului e gata să delege puterea unui partid care, deși seamănă izbitor cu vechile partide corupte, are „marea” calitate de a fi nou, de a gestiona mai bine comunicarea în rețelele de socializare și de a exploata, fără să ofere soluții, toate temerile și controversele apărute în spațiul public. 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.