Continuă destructurarea rețelei rusești de spionaj în Polonia: Încă trei persoane au fost arestate!


Continuă destructurarea rețelei rusești de spionaj în Polonia: Încă trei persoane au fost arestate!

Încă trei persoane au fost arestate într-un dosar în curs privind desfășurarea de activități de spionaj în serviciul Rusiei, a precizat Parchetul Național al Poloniei. 

"Instanța a împărtășit pe deplin poziția procurorului, a aprobat moțiunile și a emis un mandat de arestare de trei luni cu privire la trei persoane", a confirmat vineri Procuratura Națională pentru PAP. Astfel, numărul total al persoanelor arestate în acest caz aa ajuns la nouă.

Joi, ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski, a declarat că Agenția de Securitate Internă (ABW) a arestat șase persoane sub suspiciunea de cooperare cu serviciile de securitate ruse.

"Suspecții conduceau operațiuni de spionaj împotriva Poloniei și pregăteau acte de sabotaj ordonate de serviciile ruse", a spus Kaminski, care este și coordonatorul serviciilor de informații ale Poloniei.

Ministrul a subliniat că "suspecții se pregăteau să efectueze operațiuni de sabotaj menite să paralizeze livrările de echipamente și arme, precum și ajutorul umanitar către Ucraina".

Potrivit ministrului, probele strânse arată că grupului i s-a ordonat inclusiv să destabilizeze relațiile polono-ucrainene, să incite la nivelul Poloniei la ostilități față de țările NATO, respectiv să atace politicile Guvernului polonez referitoare la Ucraina.

"ABW dispune de dovezi care confirmă că suspecții au primit plăți de la serviciile secrete ruse", a menționat Kaminski, adăugând că aceștia au fost plătiți în mod regulat.

Postul de radio RMF FM a fost prima entitate care a raportat, în cursul zilei de miercuri, că serviciile de securitate poloneze au destructurat o rețea de spionaj care lucra pentru Rusia și care pregătea acțiuni de sabotaj asupra liniilor de cale ferată.

Potrivit RMF FM, aceștia instalaseră camere de-a lungul rutelor feroviare din provincia Podkarpackie, situate în proximitatea aeroportului Rzeszow-Jasionka. Aeroportul în cauză reprezintă principalul hub logistic în ceea ce privește livrarea de ajutor militar și umanitar Ucrainei. (sursa: The First News)

MAI MULTE DETALII: Alertă! Rețea de spionaj rusă, eliminată de autoritățile poloneze. Ce acțiuni de sabotaj pregătea Kremlinul pe teritoriul Poloniei

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.