Studiu despre efectul psihologic al războiului asupra rușilor: Jumătate din populația rusă suferă de un nivel crescut de anxietate


  • ACP
  • Mar 17, 2023 23:01
  • 1282
Studiu despre efectul psihologic al războiului asupra rușilor: Jumătate din populația rusă suferă de un nivel crescut de anxietate

Un studiu realizat săptămână trecută de Fundația pentru Opinie Publică din Moscova pe rezidenți din 104 așezări din 53 de regiuni ale țării, arată că nivelul stării de anxietate în rândul rușilor a ajuns la 49% din totalul populației în momentul de față. 

Mai mult, aceștia au spus că simt anxietatea crescută și la rude, prieteni și cunoștințe. Nivelul de anxietate și stres în rândul cetățenilor ruși a crescut rapid după începerea invaziei țării lor asupra Ucrainei, ceea ce a avut ca efect, printre altele, creșterea semnificativă a cererii de antidepresive din farmacii în 2022, creșterea cheltuielilor rușilor în acest scop ridicându-se cu 50% față de anul 2021. Despre creșterea consumului de alcool din același motiv nu se specifică în articolul din Ria Novosti în care au fost publicate rezultatele studiului Fundației pentru Opinie Publică.  

În același timp studiul arată că 45% dintre cetățenii ruși nu se simt tulburați și nu simt stări crescute de anxietate, respectiv în cazul celor din jur. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.