Încă un colaboraționist din Herson, cunoscut ca torționar, a fost eliminat de partizanii ucraineni


  • ACP
  • Mar 20, 2023 19:00
  • 1374
Încă un colaboraționist din Herson, cunoscut ca torționar, a fost eliminat de partizanii ucraineni

Centrul Național de Rezistență a ucrainenilor din teritoriile ocupate a anunțat azi că unul dintre colaboraționiștii proeminenți ai rușilor din regiunea Herson, Serhey Moskalenko, a murit vineri, mașina sa explodând în urma unei operațiuni desfășurate de partizanii ucraineni. 

Colaboraționistul de 44 de ani din Nova Kakhovka era înainte de începerea invaziei patronul unei firme private de pază numită "Jaguar", iar de la începutul ocupației a fost învestit de ruși în funcția de "șef al centrului de detenție" din așa-numitul "Departament de poliție Nova Kakhovka". 

Comunicatul mișcării de rezistență a ucrainenilor spune că Moskalenko a fost implicat în răpirile și torturarea civililor din districtul Kakhovsky, ceea ce l-a și transformat în țintă obligatorie pentru partizanii din gruparea ucraineană Atesh. 

Explozia în care a fost ucis colaboraționistului Moskalenko a venit la patru zile după o altă explozie ce a fost programată de aceeași grupare în apropierea mașinii altui colaboraționist din regiunea ocupată, l-am numit pe Vitaly Hura, adjunctul șefului administrației de ocupație a Nova Kakhovka. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.