Oficiali din cadrul Pentagonului: În cazul în care China atacă Taiwanul, războiul ar putea începe în spațiu!


Oficiali din cadrul Pentagonului: În cazul în care China atacă Taiwanul, războiul ar putea începe în spațiu!

Într-o emisiune CBS difuzată duminică, 19 martie, oficialii Pentagonului au precizat că, în cazul în care China lansează un atac asupra Taiwanului, războiul ar putea izbucni mai întâi în spațiu.

Într-un segment despre Taiwan al emisiunii "60 Minutes" în care se discuta inclusiv despre stadiul în care se află marina americană în raport cu amenințarea exercitată de marina chineză la adresa Taiwanului, Norah O'Donnell a citat mai multe surse de la Pentagon care afirmă că, în cazul în care China atacă Taiwanul, ostilitățile ar putea începe mai întâi în spațiul cosmic. Oficialii au prezis că armatele din China și SUA vor încerca să distrugă sateliții inamicilor care permit folosirea de armament ghidat de precizie. 

Sursele din Pentagon au adăugat că acest lucru ar putea fi urmat de atacuri cibernetice asupra orașelor americane și de sabotarea porturilor de pe Coasta de Vest a Statelor Unite continentale. 

Solicitat să descrie cel mai îngrijorător aspect al dezvoltării militare a Chinei din ultimele două decenii, Michael Gilday, ofițer al Marinei Statelor Unite, a spus că, dincolo de creșterea forțelor convenționale ale Chinei, este, de asemenea, îngrijorătoare extinderea capacităților cibernetice și spațiale ale Beijingului. Gilday a adăugat că SUA sunt totodată alarmate de modurile în care Marina Armatei Chinei împinge marinele altor țări din anumite zone ale Mării Chinei de Sud și, în loc să respecte legislația internațională, "vor să controleze unde circulă mărfurile și cum". (sursa: Taiwan News)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.