Limba română. Moment istoric în Basarabia


Limba română. Moment istoric în Basarabia

O felicit pe doamna președinte Maia Sandu pentru promulgarea legii prin care Republica Moldova reinstituie oficial Limba Română! 

"Limba moldovenească" nu există decât în visele expansioniste ale dictaturii de la Kremlin care nu a încetat să insulte unitatea de Limbă și Identitate a Națiunii Române!

Promulgarea legii este o mare bucurie pentru toți cei care credem în românitatea Moldovei de peste Prut și pentru toți cei care știm că agresiunea Rusiei asupra vechii Basarabii, care a căutat a distruge tot ce este românesc peste Prut impunând falsul "limbii moldovenești", respectiv al "poporul moldovenesc", nu poate fi niciodată ștearsă din conștiința unui popor demn, care își cunoaște locul său în Europa și în lume! 

De un an și jumătate m-am luptat pentru Limba Română în Republica Moldova, chiar și când alții mă descurajau am adus in atenție importanța revenirii la Limba Română, am crezut în acest lucru chiar și atunci când părea că nimeni nu este interesat de această chestiune fundamentală pentru cele doua state românești, pentru fiecare român în parte, iar acum nu pot decât să mă bucur când văd că toate aceste eforturi nu au fost în zadar.

Limba Română este simțire, trăire, destin și împlinire pentru noi toți, din România, din Republica Moldova și de pretutindeni în lume de unde răzbat gândul și cuvântul românesc!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.