EXCLUSIV Întrebat inclusiv despre Șoșoacă, Prigojin confirmă că ține legătura cu mulți politicieni europeni: "Le mulțumesc că au sprijinit Rusia!"


EXCLUSIV Întrebat inclusiv despre Șoșoacă, Prigojin confirmă că ține legătura cu mulți politicieni europeni: "Le mulțumesc că au sprijinit Rusia!"

Șeful organizației teroriste de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut că se află în contact cu "mulți politicieni europeni, inclusiv cu membri ai Parlamentului European".

Acesta a fost răspunsul dat de Prigojin la o întrebare a unor jurnaliști care, atenție, au fost interesați în mod special de acțiunile pro-ruse ale senatoarei Diana Șoșoacă, care a inițiat recent un proiect de lege prin care vrea ca România să anexeze teritorii din Ucraina. Jurnaliștii l-au întrebat pe Prigojin despre relațiile sale cu membrii pro-ruși ai Parlamentului European, cu fondatoarea partidului extremist românesc SOS, senatoarea Diana Soșoacă, respectiv cu politicienii extremiști pro-ruși din Franța și Germania.

Răspunsul oferit de Prigojin a fost publicat pe canalul său oficial de Telegram, unde sunt postate toate comunicatele și declarațiile acestuia de presă. Redăm integral în cele ce urmează postarea de pe respectivul canal de Telegram: 

"Publicăm solicitarea formulată de editorul portalului 'Military Review', respectiv răspunsul oferit:

Yevgeny Viktorovich, bună ziua!

Numele meu este Ivan, sunt editorul portalului Military Review.

Aș dori să primesc răspunsul dumneavoastră la următoarea întrebare.

Recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege care prevede anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei. Proiectul a fost inițiat de fondatoarea partidului de extremă dreapta SOS, senatoarea Diana Şoşoacă, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și susține deschis Rusia.

De asemenea, nu este un secret pentru nimeni faptul că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv de cei din Franța și Germania.

În același timp, Uniunea Europeană a reușit să impună sancțiuni împotriva Wagner PMC. De ce crezi că vocea Rusiei este încă slabă în UE? Păstrați legătura cu parlamentarii pro-ruși din UE?

Publicăm comentariul lui Evgheni Prigojin:

«Cu siguranță, suntem în contact cu mulți politicieni europeni, inclusiv cu europarlamentari. Le mulțumesc că au sprijinit Rusia cât pot de bine. În ceea ce privește vocea Rusiei, pentru a nu jigni pe nimeni, voi spune așa: Pentru ca vocea să vă fie auzită, trebuie să vorbiți tare, dar dacă vorbiți în șoaptă și vă petreceți tot timpul pentru propria bunăstare, atunci nimeni nu vă va auzi vocea»". 

Prigojin își publică declarațiile pe canalul de Telegram "Press service of Prigozhin" al Concord Group, companie cu sediul în Sankt Petersburg pe care o deține. (puteți accesa AICI postarea de pe acest canal de Telegram, în care este menționat numele Dianei Șoșoacă)

Chiar dacă Prigojin nu se referă în mod direct la Diana Șoșoacă, faptul că planează suspiciuni privind legătura dintre o organizație teroristă și un membru al Parlamentului României este extrem de grav și necesită o investigație amănunțită a autorităților competente. Amintim în acest context că SUA au desemnat în luna ianuarie 2023 compania militară Wagner, condusă de Prigojin, drept organizație criminală transnațională, înghețându-i totodată activele americane ca urmare a acțiunilor acesteia de a ajuta armata rusă în războiul contra Ucrainei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.