Propagandiștii Kremlinului din România. Cum e prezentat agentul FSB-ist Iurie Roșca drept ”titan al culturii și al civismului”, fiind ajutat să-și reverse minciunile rusești în spațiul online românesc


Propagandiștii Kremlinului din România. Cum e prezentat agentul FSB-ist Iurie Roșca drept ”titan al culturii și al civismului”, fiind ajutat să-și reverse minciunile rusești în spațiul online românesc

De ceva timp, în subteranele online-ul românesc a mai apărut un promotor fanatic al agentului FSB-ist Iurie Roșca. Ne referim la brașoveanul Liviu George Bănulescu, personaj pe cât de caraghios pe atât de toxic și obtuz, care a devenit gazda unor așa-zise interviuri online – în fapt, e vorba despre cea mai destrăbălată propagandă rusească. Platforma kremlinopată pe care sunt împroșcate narațiunile la care vom face referire e numită, pompos și fals, ”România Civică ROC TV”.

Interzis pe teritoriul României pentru FSB-ism (detalii AICI), agentul Iurie Roșca a fost, recent, protagonistul unui interviu comis de numitul Bănulescu, la rându-i promotor de propagandă anti-NATO, anti-UE, anti-SUA și anti-Ucraina. 

”Sunteți un titan al culturii și al civismului!” – așa a fost în stare să-l prezinte Bănulescu pe agentul FSB-ist, în mizeria pe care o produce. 

”Ei… lăsați, lăsați…”, s-a fâstâcit Roșca, rânjind cu tot cu gingii, fapt ce l-a făcut pe Bănulescu să-l mai pupe o dată în fund, cu aceeași poftă:

”Nu vreau să lungesc această prezentare pentru că ar trebui să-mi ia zeci de minute pentru asta. Cine vrea să aibă acces la înțelepciunea dumneavoastră vă poate găsi pe Telegram”

Apoi, același Bănulescu i-a permis agentului FSB să rostogolească în online-ul românesc cele mai purulente și mai demente narațiuni rusești, lăudându-l în permanență pentru ”analize” și ”expertiză”. 

”Întreaga Ucraina este pentru Rusia ceea ce este Basarabia pentru România”, a insistat Roșca, rostogolind toate minciunile și manipulările pe care le împrăștie în mod uzual pe Telegram și Facebook. Folosind din plin tribuna oferită pe tavă de Bănulescu, Roșca a dat glas propagandei oficiale a Kremlinului: nu Rusia a început războiul, ci ”Occidentul colectiv” și ”Oculta Mondială” ar fi de vină; Ucraina ar fi ”nazistă”, la fel și România, care ar fi o ”colonie a Vestului”; România trebuie să iasă din NATO; România trebuie să fie ”neutră” și ”pacifistă” ș.a.m.d..

Nu insistăm asupra valurilor de mizerie rusească împroșcate în ”emisiunea” lui Bănulescu (deși avem de-a face cu narațiuni anti-românești prin excelență), dar avertizăm că numărul agaricilor care îl promovează pe Iurie Roșca e într-o continuă creștere. Autoritățile ar trebui să cerceteze ce se află, de fapt, în spatele acestor așa-zise ”platforme media”. 

Finalmente, sperăm ca agentul FSB Iurie Roșca (adevăratul coordonator al Sputnik.md) să fie judecat la Kiev, împreună cu ceilalți agenți și propagandiști de seamă ai Kremlinului, pentru operațiuni FSB-istice și pentru instigare la genocid în Ucraina. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.