George Simion a devenit total nefrecventabil iar AUR e mai izolat ca niciodată. Urmările dezvăluirilor privind întâlnirea sa cu rezidentul FSB din Cernăuți


George Simion a devenit total nefrecventabil iar AUR e mai izolat ca niciodată. Urmările dezvăluirilor privind întâlnirea sa cu rezidentul FSB din Cernăuți

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică, pe Facebook, de ce a devenit total nefrecventabil șeful AUR, George Simion: 

”Foarte mulți spun: dezvălurile privind legătura lui Simion cu agentul FSB din Cernăuți nu îi vor provoca daune mari, nu va scădea în sondaje.

Așa este. În nucleul dur, probabil, nu se va simți prea mult. Însă îi va limita posibilitatea de creștere, pentru că vor fi mulți supărați pe guvernarea asta, dar care totuși se vor uita spre alt partid și nu spre unul condus de un tip dubios.

Ce este însă cel mai important e ca publicul să știe personajul. Sunt 25% cărora nu le va păsa. Acolo sunt și extremiștii de serviciu și eurocepticii cărora poți să le zici orice. Dar sunt restul oamenilor care trebuie să știe tot adevărul.

Există însă un mare, mare câștig. În acest moment și acei politicieni care mai aveau în cap diverse scenarii de alianță pot trece frumos la loc și să lase deoparte orice manevre de acest gen.

Simion a devenit total nefrecventabil. Și pentru electoratul pro-european, dar și pentru partenerii României din Vest. Pentru că la ora asta, așa e protocolul, consilierul politic al fiecărei ambasade a arhivat informațiile apărute și reacțiile lui Simion. Și reacțiile spun totul”.

Așadar, un AUR izolat, chiar dacă ia 25%-30% e mai puțin periculos decât un partid care are posibilitatea să facă alianțe și să ajungă la guvernare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.