FOTO. ”Bună. Eu sunt Elia. Mă ascund de război”. Ce mesaje au lăsat copiii din Mariupol pe zidurile beciului în care se ascundeau de bombardamentele rusești


FOTO. ”Bună. Eu sunt Elia. Mă ascund de război”. Ce mesaje au lăsat copiii din Mariupol pe zidurile beciului în care se ascundeau de bombardamentele rusești

Orașul Mariupol a fost aproape complet distrus când armata rusă înainta în Ucraina. În timpul bombardamentelor, locuitorii orașului s-au refugiat, printre altele, în subsolul clădirii Universității Tehnice de Stat Priazovskiy. Acolo se aflau mulți copii. Aceștia au scris pe zidurile subsolului ceea ce voiau să spună. 

După ce Mariupolul a fost ocupat de trupele rusești, în oraș au venit muncitori în construcții din Rusia. Printre ei se număra și Alexei, originar din Mykolaiv, dar care plecase la muncă în străinătate încă din 2014. Revenind odată cu invadatorii lui Putin, el a văzut inscripțiile lăsate de copii pe pereții subsolului Universității Priazovsky, fotografiind și notând o parte dintre acestea. 

"Bună. Eu sunt Elia. Mă ascund de război" este unul dintre ele. 

(Cum își bat joc ocupanții ruși de copiii ucraineni din regiunile ocupate, după ce le bombardează casele și le ucid părinții)

Anterior, rbc.ua a scris că în Mariupolul ocupat, rușii au forțat copiii deja foarte speriați de bombardamente și crime să participe la așa-zise "activități distractive". Dacă refuzau să-și dea copiii pentru uzul scenetelor propagandistice, părinții erau amenințați că vor fi închiși în beciuri. Ocupanții ruși i-au forțat pe copiii din Mariupol să le mulțumească în diverse înregistrări video. Asta în ciuda faptului că rușii le-au răpit copilăria și le-au ucis rudele – detalii și foto AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.