OFICIAL: 77 de încercări de incendiere ale unor birouri de recrutare ale armatei ruse de la începutul invaziei în Ucraina și până în prezent. Tribunalul Militar al Districtului Central confirmă fenomenul


  • ACP
  • Apr 10, 2023 13:34
  • 1655
OFICIAL: 77 de încercări de incendiere ale unor birouri de recrutare ale armatei ruse de la începutul invaziei în Ucraina și până în prezent. Tribunalul Militar al Districtului Central confirmă fenomenul

Presa rusă a primit azi o informație care arată încă o dată cât de mult își doresc rușii să scape de mobilizarea care înseamnă, de cele mai multe ori, moartea în noroaiele Ucrainei pentru ambițiile criminale ale lui Putin – de la începutul invaziei în Ucraina au avut loc nu mai puțin de 77 de încercări de incendiere ale unor birouri de recrutare ale armatei ruse. 

Acest lucru a fost anunțat de Artem Makarov, judecător al Tribunalului militar al Districtului Central, în cadrul unei ședințe privind cazul incendierii biroului de înregistrare militară din clădirea administrației orașului Bakala, regiunea Chelyabinsk, în octombrie anul trecut. 

În acest caz a fost deschis un dosar penal pe numele a doi acuzați, pentru care Procuratura cere o pedeapsă de 19 ani de închisoare într-o colonie cu regim strict, pentru „faptă de terorism săvârșită de un grup de persoane prin acord prealabil, cu utilizarea de substanțe periculoase”

Cei doi acuzați - sergentul major al Rosgvardiya, Roman Nasryev, și maistrul militar al Ministerului Situațiilor de Urgență, Alexei Nuriev – au spart cu o piatră o fereastră de la parterul clădirii unde se află birourile centrului de recrutare și au aruncat apoi înăuntru trei cocktailuri Molotov, dar focul a fost stins înainte să se extindă, fiindcă în clădire se afla personal. 

La doar câteva ore după incident, ofițerii FSB i-au identificat și reținut pe cei doi, care își vor primi sentințele pe 10 martie. 

Presa rusă a mai relatat fapte similare ce au avut loc anterior, cum a fost în cazul încercării de incendiere a unui centru militar de un locuitor al regiunii Iaroslavl, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare de către Curtea Militară a Districtului de Vest, dar și cazul unui lăcătuș din regiunea Moscovei, care a fost condamnat la 13 ani într-o colonie penală pentru o infracțiune similară – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.