Antena 3 CNN îl spală pe George Simion de acuzațiile privind legăturile sale cu FSB, linșându-l mizerabil pe Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova. Cum le promovează Gâdea și Oana Zamfir pe slugile lui Plahotniuc


Antena 3 CNN îl spală pe George Simion de acuzațiile privind legăturile sale cu FSB, linșându-l mizerabil pe Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova. Cum le promovează Gâdea și Oana Zamfir pe slugile lui Plahotniuc

Un nou bâlci purulent la Antena 3 CNN. Mihai Gâdea, Oana Zamfir și Cătălina Porumbel (ultimele două fiind prezentate drept ”jurnaliste de investigații”, deși una e soție de parlamentar PSD iar alta are emisiuni despre aure, numerologie și spiritism) l-au telefonat în direct, luni seară, pe unionistul Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova, și au început să zbiere la el, cerându-i să le prezinte ”dovezile” că George Simion s-a întâlnit cu rezidentul FSB la Cernăuți, și cu Mark Tkaciuk (ideologul comuniștilor) la Chișinău.

Să le prezinte lor ”dovezile”, domle, prin telefon, atunci și acolo, deși Anatol Șalaru a fost cât se poate de exact de la bun început, când a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru portalul ”În Linie Dreaptă” (detalii AICI și AICI), că informațiile privind întâlnirea lui Simion cu agentul FSB au venit de la serviciile secrete ucrainene, iar informațiile referitoare la întrevederile cu Tkaciuk i-au fost comunicate de Serviciul de Informații și Securitate din R.Moldova (SIS). De notat că serviciile secrete ucrainene au confirmat deja cele spuse de Șalaru, totodată anunțând că Simion este interzis pe teritoriul Ucrainei tocmai din pricina mai vechilor sale legături cu rezidentul FSB din Cernăuți. 

A se nota că George Simion a participat în direct, prin telefon, la circul antenist, și l-a linșat pe Anatol Șalaru în haită cu angajații Antena 3, cărora nici prin cap nu le-a trecut să răcnească și la el, nu doar la domnul Șalaru, sau să-l chestioneze pe aurist, jurnalistic, pentru a clarifica acuzațiile extrem de grave care planează asupra lui. Mai mult, principala grijă a Oanei Zamfir a fost să urle ca o apucată că a mai auzit ea acuzații de-astea de la ”statul paralel”, în trecut, și că nimeni nu le-a probat. Dincolo de paralelismul total al soției PSD-iste, ”probarea” NU e treaba domnului Șalaru – dânsul a dezvăluit o situație care a fost confirmată de la cel mai înalt nivel de serviciile secrete din Ucraina. Nu mai bine telefonează Gâdea și madam Zamfir la serviciile speciale ucrainene ca să le întrebe ce și cum? Suntem ferm convinși că și ucrainenii au diverse întrebări să le pună – bunăoară, de ce face Antena 3 CNN propagandă putinistă zilnic, rostogolind cele mai împuțite mizerii la adresa refugiaților ucraineni și a Ucrainei în general? De ce îi tot prezintă Antena 3 pe popii FSB-iști ai Rusiei din Ucraina drept ”sfinți” și ”preoți români”?  

Antena 3 și George Simion i-au întins o capcană domnului Anatol Șalaru cu scopul de a-l linșa public și de a-l compromite. Nimic din prestațiile trompetelor A3 nu a avut vreo legătură cu jurnalismul pe care-l clamează cu obrăznicie. Oana Zamfir nici nu știa pe ce lume trăiește – nu știa cine e  Mark Tkaciuk, nu avea nici cea mai vagă idee despre unde și când s-au întâmplat chestiunile pe care cică le ”analiza”, dar ea zbiera ”dovezi!” și ”probe!”, holbându-se și strâmbându-se la un unionist autentic care a făcut mai multe pentru România decât ar putea face vreodată întregul trust ”Intact”, condus de fostul pușcăriaș Dan ”Felix” Voiculescu, ex-turnător al Securității. 

Cel mai abject atac pe care Antena 3 l-a pregătit împotriva lui Anatol Șalaru a fost orhestrat prin intermediul numitului Ruslan Munteanu, personaj puțin spus dubios pe care oligarhul Plahotniuc l-a numit, în trecut, în funcția de director-adjunct al SIS. Antena 3 l-a telefonat și i-a oferit tribună să sară la beregata lui Șalaru, ca să-l spele pe George Simion, fără ca ”jurnaliștii” să precizeze că Ruslan Munteanu este chiar fratele lui Valeriu Munteanu (vicepreședinte AUR) și că e direct interesat să-l atace pe Anatol Șalaru. Evident, de la Antena 3 nu ați aflat că Ruslan și Valeriu Munteanu au afaceri reprobabile în R.Moldova, afaceri pe care nu le declară oficial și pe care le protejează cu ajutorul unor zone din SIS. (detalii AICI și AICI). Ruslan a parvenit director-adjunct la SIS după ce Valeriu i-a cerut această favoare lui Plahotniuc. Puține personaje sunt mai detestabile în politica din stânga Prutului decât frații Munteanu. Pe de altă parte, a se ține cont de faptul că George Simion l-a acuzat mincinos pe Anatol Șalară că ar fi fost ”omul lui Plahotniuc”, dar în același timp a aranjat ca Ruslan Munteanu – slugă indubitabilă a lui Plahotniuc, la fel ca fratele său – să îl insulte pe Șalaru la Antena 3. E o culme a ipocriziei. 

”Jurnaliștii” Antena 3 l-au lăsat pe Ruslan Munteanu să îl insulte ca la ușa cortului pe Anatol Șalaru timp de 20-30 de minute, ridicându-i toate mingiile la fileu, împreună cu George Simion, angajatorul fratelui său, Valeriu. Abia după aceea, aproape de finalul emisiunii, ”jurnalista de investigații” Cătălina Porumbel a catadicist să spună că Ruslan este, în realitate, fratele AUR-istului Valeriu, dar asta după ce acesta își rostogolise deja lăturile timp de minute bune. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.