VIDEO. Provocatoarea rusofilului rasist Viktor Orban, care se crede președinta etnicilor maghiari din România, a fost huiduită la Carei. „Ieși afară, ordinaro!”


VIDEO. Provocatoarea rusofilului rasist Viktor Orban, care se crede președinta etnicilor maghiari din România, a fost huiduită la Carei. „Ieși afară, ordinaro!”

Controversata Katalin Novák, preşedinta Ungariei, a fost întâmpinată cu proteste, miercuri, la Carei, județul Satu Mare, unde s-a aflat pentru a participa la inaugurarea statuii poetului Kolcsey Ferenc, autor al textului imnului naţional al Ungariei, scrie Monitorul de Cluj.

Un grup de câteva zeci de români, flururând Tricolorul, au huiduit-o pe Novák, care are deja vechime și experiență în agitațiile pe care le produce în România alături de tovarășii  de la UDMR, în care Budapesta pompează milioane de euro anual. 

CITEȘTE ȘI: FOTO. Cel mai mare tăietor de panglici al României. Foarfecile cu care Kelemen Hunor încearcă să țină UDMR deasupra pragului electoral

Protestatarii au arborat pancarte cu mesaje precum „Aici e România, aici e ţara noastră”, „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!” și au strigat „Ieși afară, odinaro!” când acesta s-a apropiat de câțiva simpatizanți pentru a le strânge mâna. VIDEO la finalul textului sau pe canalul de telegram al PODUL (https://t.me/PodulRo)

De asemenea, în momentul sosirii preşedintei Ungariei la Primăria din Carei, grupul de manifestanţi a scandat în repetate rânduri „România” şi „Trăiască, trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, în vreme ce la difuzoarele din zonă se auzeau melodii maghiare.

Protestatarii, veniţi din mai multe oraşe, au declarat jurnaliştilor că sunt deranjaţi de faptul că preşedinta Ungariei nu vine oficial în România, dar şi de amplasarea unui număr prea mare de statui ale unor personalităţi maghiare în Carei.

 

Pe lângă zeci de localnici, la protest au participat și două asociații naționaliste și membri ai partidului AUR, a scris publicația presasm.ro.

Statuia lui Kölcsey Ferenc, inaugurată miercuri la Carei, este opera sculptorului Győrfi Lajos şi a fost realizată de către GECT Poarta Europei, la iniţiativa administraţiei locale din Carei, cu sprijinul Guvernului Ungariei.

Amplasarea bustului a fost votată în urmă cu circa un an de către consilierii locali din Carei, prin HCL nr. 56/09.03.2022. Kölcsey Ferenc a fost un poet, om politic din secolul XIX, autorul imnului Ungariei. Acesta s-a născut pe 8 august 1790, în localitatea Săuca, Comitatul Sătmar şi a murit pe 24 august 1838, în localitatea Szatmarcseke (Ungaria).

 

Nu este prima oară când lidera de la Budapesta, o loială a rusofilului dezaxat și rasist Viktor Orban, agită apele în România prin provocări mizerabile. În mai 2022, în prima sa vizită „privată” în România a transmis pe Twitter că ea este președinta tuturor maghiarilor, indiferent dacă aceștia se află sau nu în interiorul granițelor Ungariei, afirmație care a scandalizat opinia publică din România și a determinat o reacția din partea autorităților române. Podul a relatat AICI.

Câteva luni mai târziu, aflat și el în România pentru chermeze naționaliste, șeful pe linie politică al lui Novák, premierul Viktor Orbana, reușea și el să bulverseze UE, Statele Unite și să producă mare satisfacție la Moscova printr-un discurs halucinant susținut la Băile Tușnad. Pe lângă criticile dure la adresa Vestului, la ajutorul acordat de Occident Ucrainei în contextul războiului cu Rusia, la sancțiunile fără efect impuse Moscovei, Orban, unul dintre cei mai importanți aliați ai tiranului de la Kremlin, a delirat și despre amestecul raselor care ar duce la dispariția națiunilor, viziunea acestuia pe această temă fiind catalogată drept „rasism” care „dă fiori” de fostul deputat UDMR Peter Eckstein-Kovacs. Detalii AICI.

The Guardian la învestirea în funcție a lui Novak, prima femeie președintă din istoria Ungariei: „Parlamentul Ungariei a ales-o pe deputata partidului de guvernământ Fidesz, Katalin Novák, ca prima femeie președinte al țării, întărind agenda naționalistă a premierului Viktor Orbán, care a declanșat tensionarea relațiilor cu UE.

Novák, în vârstă de 44 de ani (45 între timp), a ocupat funcția de vicepreședinte al partidului Fidesz al lui Orbán și a fost ministru al ministerului familiei, având o agendă politică axată pe sprijin economic pentru clasa de mijloc, inclusiv subvenții pentru locuințe, credite imobiliare susținute de stat și reduceri de taxe”

Analiștii apreciau că Orbán, care urma să treacă la acel moment prin alegeri legislative (câștigate ulterior), a căutat să atragă electoratul feminin prin alegerea lui Novák. Mandatul de președinte este unul mai degabă simbolic în Ungaria, având o durrată de cinci ani. 

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor elogiază discursul rasist și putinist al șefului de la Budapesta: „Dacă cineva vrea pace, asta nu-l face un putinist” / „Viktor Orban nu are în el nicio picătură de rasism”

Kelemen Hunor, sugrumat de limba română. Liderul UDMR a rămas fără aer, tușind până la sufocare, la una din întâlnirile cu agitatoarea Katalin Novak, președinta Ungariei cu discurs a la Șoșoacă

Canalul Bîstroe s-a umplut de ecologiști de rit nou al căror putinism e vizibil din spațiu. Prof.univ. Bogdan Glăvan: „Simion a devenit Greta României” / Lui „Kelemen Hunor îi pasă de natură, de natura din Deltă, nu de munții cu pădurile (defrișate) lui Verestoy”


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.