Orașul german Jena s-a înfrățit cu orașul ucrainean Brovary din regiunea Kiev. Ucraina începe reconstrucția de jos


Orașul german Jena s-a înfrățit cu orașul ucrainean Brovary din regiunea Kiev. Ucraina începe reconstrucția de jos

Primarul orașului Jena – Thomas Nitzsche – și primarul orașului Brovary (Ucraina) – Ihor Saposchko – au semnat, joi, un acord de înfrățire. Acordul va permite ca autoritățile publice locale germane să coopereze și să investească în mod direct inclusiv în reconstruirea regiunii afectate de invazia Rusiei genocidare. Cei doi edili s-au întâlnit în cadrul unei ședințe online unde a fost parafat acordul, a anunțat Primăria orașului Jena. Parteneriatul de solidaritate fusese decis anterior de consiliile orașelor.

Potrivit administrației orașului Jena, planificarea vizitei delegației din Brovary în Germania va începe în această lună – detalii AICI.  

La începutul lunii iunie a anului trecut, Primaria Brovary a trimis o delegație în frunte cu primarul în orașul din Turingia. Acest lucru a permis un schimb direct cu toate părțile interesate. 

Luna trecută, Primăria Jena a expediat un mic convoi de ajutoare spre Brovary, orașul ucrainean de lângă Kiev. Au fost livrate două vehicule de transport de pompieri, care au fost trimise de brigada de pompieri din Jena, vehiculele fiind finanțate din donațiile în valoare de 9.350 de euro colectate de la locuitorii din Jena. Primarul Thomas Nitzsche le-a mulțumit tuturor donatorilor pentru sprijinul lor, care este în continuare necesar în mod urgent.

Transportul a avut loc cu sprijinul brigăzii de pompieri și al departamentelor municipale. Pe drum, convoiul a preluat și un vehicul de stingere a incendiilor din orașul Erlangen, care a fost de asemenea donat orașului Brovary. Vehiculele au fost predate partenerilor ucraineni la granița polono-ucraineană. Orașul Brovary are nevoie urgentă de vehicule municipale, inclusiv de mașini de pompieri de toate tipurile. Donațiile pentru sprijin sunt în continuare necesare. 

AICI detaliile contului. 

Urmare a unei solicitări, șefa Biroului de presă și relații publice a Primăriei Jena, Stefanie Braune, a oferit mai multe detalii pentru Podul.ro despre ajutoarele acordate de municipalitate partenerilor săi ucraineni. 

"Până în prezent, Primăria Jena a livrat generatoare de energie electrică, sprijin financiar pentru achiziționarea de dispozitive medicale, camioane de pompieri și sisteme de încălzire. Înfrățirea orașelor poate contribui la reconstrucția Ucrainei, dar acest lucru reprezintă doar o anumită parte a acestui proces. Înfrățirea orașelor este deosebit de importantă pentru sprijinul la nivel local, inclusiv pentru sprijinul mental al populației locale”, ne-a explicat Stefanie Braune .

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.