Rusia propagă intens intoxicarea potrivit căreia a invadat Ucraina pentru a o proteja de amenințarea poloneză. Ce spune un înalt oficial guvernamental de la Varșovia


Rusia propagă intens intoxicarea potrivit căreia a invadat Ucraina pentru a o proteja de amenințarea poloneză. Ce spune un înalt oficial guvernamental de la Varșovia

Rusia denaturează faptele pentru a se prezenta drept apărătorul securității ucrainene și bieloruse, în timp ce prezintă Polonia drept o amenințare pentru ambele țări, a declarat un înalt oficial polonez din domeniul securității. 

Stanislaw Zaryn, comisarul Guvernului Poloniei pentru securitatea spațiului informațional, a precizat vineri, pe Twitter, că "Rusia manipulează din nou faptele, susținând că desfășurarea de arme moderne în Polonia este un semn al trecerii Varșoviei către o strategie ofensivă și un pas clar către realizarea presupuselor sale obiective militare".

Potrivit lui Zaryn, prin atacarea la nivel informațional a Poloniei, propaganda Kremlinului urmărește să justifice invazia rusă asupra Ucrainei.

"Pretinsele planuri agresive ale Poloniei față de vecinii săi nu servesc doar la denigrarea Poloniei, ci și la justificarea acțiunilor Rusiei în Ucraina", a scris Zaryn pe Twitter. 

"Rusia este prezentată ca apărător și garant al securității Ucrainei și Belarusului, care sunt din ce în ce mai amenințate de forțele ostile, printre altele, din Polonia", a relatat oficialul polonez despre intoxicările Kremlinului. 

De asemenea, Zaryn a reliefat faptul că Rusia a prezentat modernizarea forțelor armate poloneze drept o dovadă a obiectivelor agresive ale Varșoviei.

"Încercările Rusiei de a discredita Polonia la nivel internațional, acuzând Polonia de planuri agresive față de vecinii săi continuă, fără încetare", a zis acesta. 

"Încă o dată, Rusia folosește modernizarea armatei poloneze ca o 'dovadă' a intențiilor agresive ale Poloniei", a continuat Zaryn. (sursa: The First News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.