Vești proaste pentru George Simion și AUR: Anatol Șalaru iese din politică pentru a se dedica luptei cu propaganda rusă. Șalaru e cel care a dezvăluit că Simion s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți, aspect confirmat de serviciile secrete ucrainene


Vești proaste pentru George Simion și AUR: Anatol Șalaru iese din politică pentru a se dedica luptei cu propaganda rusă. Șalaru e cel care a dezvăluit că Simion s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți, aspect confirmat de serviciile secrete ucrainene

Ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, anunță că părăsește viața politică. Citat de jurnaliștii Deschide.md, Șalaru explică că a luat această decizie pentru a-și concentra eforturile și activitățile ulterioare în lupta cu propaganda rusă. „Ucraina trebuie susținută până la victoria sa” și „oamenii trebuie să știe adevărul”, scrie Anatol Șalaru pe pagina sa de Facebook. Chiar dacă pleacă din viața politică, Șalaru declară că va continu să susțină aceleași idealuri.

După cum ați văzut, în ultimul an de zile m-am implicat în susținerea cauzei Ucrainei, în combaterea diversiunilor ruse și în informarea oamenilor despre pericolul reprezentat de Putin. Cred că Ucraina trebuie susținută total până la victoria sa, cum mai cred că oamenii trebuie să știe adevărul, să primească informațiile reale, să li se ofere instrumentele reale pentru a putea face diferența între adevăr și minciună. Federația Rusă s-a construit pe minciună, pe inventarea unor ”realități”, iar noi moldovenii știm bine acest lucru. De aceea, pentru că vreau să mă concentrez și în perioada următoare pe aceste lucruri, am decis să părăsesc viața politică”, afirmă Anatol Șalaru.

Anatol Șalaru aduce mulțumiri tuturor celor cu care a muncit. menționând că rămâne „aproape cu sufletul”. Ex-ministrul Apărării mai spune de ce pleacă anume acum din viața poltică.

Plec din viața politică acum, pentru că vreau să lupt eficient cu propaganda rusă, vreau să împărtășesc din cunoașterea mea dobândită în timp. Știu cum putem combate otrava lui Putin care este inoculată atât în Moldova cât și în Uniunea Europeană și de aceea vreau să mă dedic total acestei activități”, a mai scris Șalaru.

Fostul ministru al Apărării afirmă că va rămâne fidel idealurilor sale împărtășite timp de peste trei decenii. Anatol Șalaru îndeamnă la unitate pentru a învinge Rusia.

Rămân fidel crezurilor mele! Rămân fidel idealurilor noastre pentru care am luptat. Împreună, uniți, vom învinge Federația Rusă, atât în războiul hibrid declanșat în Moldova cât și în războiul dur care fură viețile ucrainenilor”, a mai scris Anatol Șalaru.

Anatol Șalaru este unul din fondatorii cenaclului „Alexei Mateevici”, deputat în primul Parlament al R.Moldova, semnatar al Declarației de Independență. A fost fondatorul și președinte al partidului Reformei (formațiune politică de centru-dreapta), prim-vicepreședinte al Partidului Liberal. În 2017 înființează Partidul Unității Naționale (PUN). În perioada guvernării forțelor democratice a deținut mandatul de ministru al Transporturilor și Infrastructurii drumurilor (2009-2013) în Guvernul Filat și ministru al Apărării (2015-2016) în Guvernul Streleț.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.